Vuković: "Vučićeva poruka za mir upućena Dodiku"

22.10.2022. 16:26
0
IZVOR: rtvbn.com

Poruka predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučuća je prije svih upućena Miloradu Dodiku. Očekujemo da je zaista ozbiljno shvati i prestane podgijavati atmosferu u Republici Srpskoj.

Rekao je ovo zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.

Vuković napominje da iz opozicije niko nikada nijednu rečenicu nije izgovorio koja bi se smatrala destabilizacijom. 

- Dva velika protesta su prošla bez ikakvog bezbjednosnog problema, govori su bili na temu izbornih manipulacija i krađa i nismo retorikom zaoštravali situaciju. Jasno je da su predstavnici vlasti, zajedno sa svojim analitičarima, prethodnih dana ubacili priče o dešavanjima iz ‘97.godine i potencijalnim sukobima unutar Republike Srpske. Zbog takvih neodgovornih istupa i nepromišljenih riječi je reagovao i gospodin Vučić koji je uputio poruku da srpsko-srpskih sukoba ne smije biti. Očekujemo da Dodik čuje te riječi i poruku koju je dobio a glasi “smanjiti tenzije – kaže Vuković. 

On ističe da jeste demokratsko pravo i vlasti da održi skup koji su najavili, ali i da je veoma bitno da poštuju ono što je rekao predsjednik Srbije.

- Jedina prava aktuelna tema su neregularni izbori i zloupotrebe, a režim pokušava da dezavuiše javnost da je ugrožena Republika Srpska, što isključivo ima za cilj uznemirenje naroda – poručuje Vuković. 

Komentari 0
Povezane vijesti
U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH
Izabrana nova Vlada Srbije na čelu sa Vučevićem Izabrana nova Vlada Srbije na čelu sa Vučevićem
Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 37m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 10m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 36m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 49m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 18m
    3