Vuković: Zahvalnost Krajišniku za snagu kojom je vodio srpski narod

15.09.2020. 17:41
0
IZVOR: SRNA

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je da je prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik dao veliki doprinos stvaranju Srpske i ostaće upamćen po dobru u srpskom narodu.

- To je čovjek koji je bio jedan od glavnih protagonista stvaranja grada Srpsko Sarajevo 1993. i dugujemo mu zahvalnost za snagu kojom je devedesetih vodio Narodnu skupštinu, ali i srpski narod - rekao je Vuković novinarima na Sokocu povodom smrti Krajišnika.

Vuković je izrazio saučešće porodici, ističući da će Krajišnik ostati upamćen po dobru u srpskom narodu Republike Srpske.

On se nada da će Krajišnik biti i istorijska ličnost i da treba da prođe jedan vremenski period da bi bile shvaćene određene aktivnosti i događaji kako bi se mogla ocjenjivati važnost odluka koje je Krajišnik sa svojim kolegama donosio devedesetih godina.

- Zahvaljujući njemu i mnogim drugim ljudima, ali u prvom redu srpskim borcima, imamo danas Republiku Srpsku koja je sloboda za narod na ovom području - rekao je Vuković.

Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik preminuo je jutros u 6.00 časova od posljedica zaraze virusom korona.

Krajišnik je preminuo na Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra, gdje je hospitalizovan 30. avgusta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Miličević i Vuković vratili se sa hodočašća za malu Magdalenu Miličević i Vuković vratili se sa hodočašća za malu Magdalenu
Dok je Trivićeva govorila pred TV kamerama, Vukovića i Babalja gađali kamenom Dok je Trivićeva govorila pred TV kamerama, Vukovića i Babalja gađali kamenom
Borenović, Vuković: Sve osim ponovljenih izbora za predsjednika predstavlja demokratski mrak Borenović, Vuković: Sve osim ponovljenih izbora za predsjednika predstavlja demokratski mrak
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    9h 27m
    7
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    23h 9m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    22h 37m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    7h 29m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    21h 28m
    0