Zaustaviti vršnjačko nasilje u osnovnim školama

12.09.2019. 19:21
3
IZVOR: SRNA

Potpredsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Zoran Trapara izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog porasta vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije u Osnovnoj školi /OŠ/ "Petar Petrović Njegoš" u ovoj lokalnoj zajednici.


Trapara, koji je i član Školskog odbora OŠ "Petar Petrović Njegoš" pita - Ko je i zašto prije neki dan napao osnovca i zašto ništa nije preduzeto u smislu istrage i procesuiranja ovog krivičnog djela nad maloljetnim licem?


-Kao roditelj dvoje djece koja idu u ovu školu i koji je sa pravom zabrinut za bezbjednost oko 750 učenika ove škole, postavljam pitanje nadležnim institucijama Srpske i lokalne zajednice, a naročito MUP-u da li su ispitali sve dosadašnje slučajeve vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije, uključujući i posljednji incident koji se ovih dana desio u OŠ `Petar Petrović Njegoš` i unio dosta uznemirenosti i straha kod djece i roditelja u ovoj lokalnoj zajednici- rekao je Trapara danas Srni. 

On pita i zašto niko ne pominje ni odgovornost zaposlenih u ovoj školi. 

-Smatram da je to logično i potrebno ako želimo da djelujemo preventivno i na vrijeme spriječimo moguće nove incidente sa još ozbiljnijim posljedicama po đake ove škole. Pitam odgovorne u školi zašto niko nije obratio pažnju na snimke sa video-kamera- kategoričan je Trapara. 

On dodaje da ovo nije prvi slučaj da stariji đaci maltretiraju mlađe učenike, i da se čudi ko sve to i zašto prikriva i zatašakva. 

Trapara je rekao da je prošle godine na đačkoj ekskurziji učenik devetog razreda ove škole u Trebinju na svog druga potegao nož, ali je, kako navodi, i taj incident prikriven i o njemu nikada nije javno progovoreno. 

-Kada ćemo konačno reći `ne` i `stop` vršnjačkom nasilju i maloljetničkoj delinkvenciji? Zašto se direktor škole /Zdenka Perendija/ nije pobrinula da o ovoj temi bude održana sjednica Školskog odbora?- pita Trapara.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Dragan 16.09.2019. 14:34
    Sve nesto imam osjecaj da da ovaj Trapara zeli da napakosti ovoj direktorici,samo se on oglasav I to svaki dan.Valjda I'ma Jos Neko zabrinut za stanje u toj skoli.Licno bi volio da nije neka politka u pitanju sa njegove strange.
  • Generic placeholder image
    Anonimno 13.09.2019. 09:15
    Moderna vremena sa sobom nose to da roditelji imaju sve manje vremena da prevaspitaju svoju djecu. Zure na posao, zure kuci, zure na Fejsbuk, zure na Instagram...a djeca bez kontrole.
  • Generic placeholder image
    Igor 12.09.2019. 22:14
    Dok su nam takvi u opstini i u školskom odbori i dok takvi postavljaju takva pitanja teško ista da će se rješiti,bar se ti zorane nebi trebao tome čuditi da nepis dalje,....
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    10h 25m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    9h 21m
    0
  • Posljednji kondorov let
    22h 50m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    9h 25m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    6h 18m
    0