Zbog vožnje pod dejstvom alkohola i droge sankcionisano 766 vozača

27.02.2023. 14:22
0
IZVOR: srna.rs

Na putevima Republike Srpske u dane vikenda sankcionisano je 766 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i droge, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Službenici MUP-a organizovali su od petka do nedjelje, 24. do 26. februara, pojačanu kontrolu vozača na prisustvo alkohola, droge ili psihoaktivnih lijekova, u kojoj je 741 vozač sankcionisan zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 25 vozača zbog prisustva ili odbijanja testiranja na drogu ili psihoaktivne supstance u organizmu.

Zbog nedozvoljene koncentracije alkohola, 83 vozača su zadržana u službenim prostorijama do otrežnjenja ili oporavka, a među njima je 71 imao više od 1,5 promila alkohola u krvi, a 12 zbog odbijanja alko-testiranja.

Iz MUP-a su napomenuli da je u toku 2022. godine evidentirano 1.427 saobraćajnih nezgoda koje su prouzrokovali vozači pod dejstvom alkohola, a za 636 saobraćajnih nezgoda odgovorni su bili vozači kod kojih je utvrđeno više od 1,5 promila alkohola u krvi.

MUP Srpske apeluje da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj bezbjednosti, ali i drugih učesnika u saobraćaju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Oprez pri paljenju vatre na otvorenom Oprez pri paljenju vatre na otvorenom
Nastavljena potraga za nestalim Dragom Tanaskovićem Nastavljena potraga za nestalim Dragom Tanaskovićem
Za volanom bez pojasa i to uz telefon Za volanom bez pojasa i to uz telefon
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    4h 29m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 13m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    19h 26m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    15h 40m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    20h 32m
    0