Лавров: САД и НАТО хтјели да Југославију бомбама претворе у “демократију”

03.10.2022. 18:14
0
ИЗВОР: vecernjenovosti.ba

Русија не реагује на имагинарне пријетње у далеким земљама него на стварне пријетње на својим границама, за разлику од САД, које су, заједно са НАТО-ом, покушале да Југославију бомбама претворе у “демократију”, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на пленарној сједници Државне Думе.

- Постојала је и Југославија, коју су САД и НАТО покушали да бомбама претворе у демократију, уништили су Ирак, гдје оружје за масовно уништење није никада нађено, Либија је гурнута у хаос - рекао је Лавров.

Он је истакао да Русија “не реагује на имагинарне пријетње у далеким земљама” него “брани своје границе и свој народ од стварног геноцида који аранжирају потомци и присталице нацистичких убица који служе господарима из иностранства”.

Лавров је напоменуо да су САД дјеловале према шеми коју је нацистички вођа Адолф Хитлер примијенио на Совјетски Савез, пренио је ТАСС.

- Данас су САД потчиниле буквално читав колективни Запад и мобилисале га да претворе Украјину у инструмент за рат са Русијом, као што је Хитлер некада наоружао већи дио Европе за напад на Совјетски Савез - нагласио је Лавров.

Он је додао да се, као ни тада, актуелни план Запада неће остварити и да је предсједник Русије Владимир Путин то веома јасно поручио у Кремљу.

Коментари 0
Повезане вијести
"Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури "Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури
Миличић: Авиони лете, мостови срушени, а тренинг на отвореном Миличић: Авиони лете, мостови срушени, а тренинг на отвореном
Мала збирка фотографија југословенских дочека нових година (ФОТО) Мала збирка фотографија југословенских дочека нових година (ФОТО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    12h 43m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 39m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    11h 43m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    8h 36m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    10h 33m
    0