Лавров:Подржавамо Дејтон, покушај његовог рушења може изазвати ризик

14.12.2020. 19:30
0
ИЗВОР: СРНА

Министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров изјавио је у Источном Сарајеву да Русија подржава принципе Дејтонског споразума и позива све да поштују овај споразум, те да сваки покушај његовог рушења може изазвати најозбиљније ризике и посљедице.

- Прије 25 година је потписан Општи оквирни споразум за мир у БиХ, Дејтонски споразум. Ми смо били једнаког мишљења данас, имамо заједнички став да је Дејтон темељ функционисања БиХ, треба поштовати његове темељне принципе, равноправност три конститутивна народа и два ентитета -  изјавио је Лавров у Источном Сарајеву.

Он је на конференцији за новинаре након састанка са званичницима Српске и српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком истакао да су имали веома конструктиване преговоре, који су прошли у пријатељској атмосфери.

Лавров је нагласио да је Република Српска добар партнер Русије, те да имају блиске, тјесне и повјерљиве везе које високо цијене и да су за сарадњу у интересима народа Русије и БиХ и стабилност у земљи.

Он је истакао да је примљена на знање одлука Републике Српске о војној неутралности, те да Русија сматра да је ова одлука исправна.

Лавров је додао да се са Додиком видио у јуну ове године, причали су телефоном више пута, те изразио задовљоство што је данас у Источном Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим правилима Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим прави...
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    16h 0m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 2m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 55m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    13h 0m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    12h 3m
    1