Лазаревчанин чија је супруга пала с дјететом: Сигурно није скочила

24.08.2020. 17:54
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Сваким даном, мој Тео је мало боље. То ми улива наду да ће се опоравити, да ће бити добро - каже Никола Т, чија супруга Александра Е. (29) и трогодишњи син су у петак ујутро пали са терасе њиховог стана на шестом спрату солитера у Карађорђевој улици 37 у центру Лазаревца.

Александра је од задобијених повреда одмах преминула, док је њен и Николин синчић са тешким повредама превезен у Ургентни центар, гдје је хитно оперисан. Сљедећег дана, са тешким повредама главе, абдомена и унутрашњих органа, пребачен је у Универзитетску дјечију клинику, на даље лијечење.

-Нисам га видео. Због целокупног стања, и његовог, али и вируса који владају, обилази га само лекарско особље. Осетљив је, а не бих да ја нечим погоршам његово стање. Ево сада сам се чуо са лекарима, син је био на снимању и чекам да ми јаве резултате- прича Никола Т. кога је екипа "Blica" затекла у стану са чије терасе су пали Александра и Теодор, кога сви зову Тео.

О самој несрећи Никола не жели да прича јер, како напомиње, "не зна још шта се стварно десило". Претходног дана, у четвртак све је било нормално, Александра је неколико пута синчића изводила напоље. Увече су разговарали о уобичајеним стварима. Ни једно од њих није гледало телевизију, јер то није ни обичај у њиховом дому.

-Спавао сам, био сам уморан од посла претходних дана. Није истина да сам то јутро дошао из треће смене и легао. Алексанадра и ја смо на спавање отишли те ноћи, можда око пола један, али сам ја био преморен па ништа нисам чуо. Тек ме је пробудило лупање полицајаца. Отворио сам, а они, наоружани пиштољима, само су ме питали где је тераса, показао сам им и отрчали су тамо - објашњава неутјешни супруг Александре Е.

Још не жели да нагађа да ли је Тео протрчао поред купатила у коме је била Александра Е, и отрчао на терасу на којој је била столица и попео се на њу, и да ли је несрећна жена видјела синчића како се пење на ограду терасе и покушала да га спасе, али су обоје пали. Не зна ни да ли се збило тако, као ни да ли је дјечачић сам отворио врата дневне собе и терасе, или их је претходно супруга отворила.

-Знам само да моја супруга није имала никаквих самоубилачких идеја, и да сигурно није скочила да би убила себе и дете. Имала је планове у животу- наводи Никола.

Три дана прије трагедије Александри је био 29 рођендан.

-Жеља јој је била да заврши факултет, дефектологију. Остало јој је још пет испита и пријавила је полагања. Сан јој је био да се запосли, да однегујемо сина. Да дочекамо да га женимо. Да имамо један нормалан живот, нормалну породицу. И зато тврдим да никаквих самоубилачких мисли није имала- каже неутјешни супруг.

Нови детаљи ове трагедије биће познати по завршетку истраге. Никола Т. је дао изјаву полицији, а вјештаче се сви трагови на тераси, посебно отисци на огради, да ли има дјечакових и мајчиних. Никола није могао да прецизира када ће Александра бити сахрањена, јер му није било познато када је бити урађена обдукција. Тек послије тога породица ће моћи да преузме тијело и испрати Александру на последњи пут.

Одмах после налажења тела на платоу изнад "Ластриних" пословних просторија, Александрини рођаци категорички су одбацили могућност да се она убила и да је са собом жељела да поведе и синчића.

-Нити је она имала неких самоубилачких идеја и нагона. Обележила ју је смрт оца, који се млад предозирао, али је одлучила да се бори и помаже људима. Управо због тога никада се не би одлучили да себи, а камоли детету одузме живот. Страдала је као пожртвована мајка, да би спасила своје дете. Сина је волела више од себе, и то је и доказала- рекла је њена тетка одмах после трагедије и додала да је тијело унесрећене било мокро када је пала, па је вјероватно из купатила истрчала када је видјела да синчић иде на терасу.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    12h 21m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 17m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    11h 21m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    8h 14m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    10h 11m
    0