Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности

29.04.2024. 14:18
0
ИЗВОР: srna.rs

Црвени крст Републике Српске ће низом информативно-промотивних и едукативних социјално-хуманитарних активности обиљежити Свјетски дан и Недјељу Црвеног крста од 8. до 15. маја под слоганом "Породица хуманости", рекао је генерални секретар ове хуманитарне организације Рајко Лазић.

Лазић је на конференцији за новинаре на Палама рекао да ће ове године фокус свих дешавања бити округли сто о теми "Мјесто и улога Црвеног крста Републике Српске у друштву", који ће бити одржан 8. маја у Бањалуци.

Он је нагласио да је округли сто прилика да на једном мјесту окупе министре, привреднике и медијске раднике, те да разговарају о јачању и унапређењу рада Црвеног крста.

- Чињеница је да је Црвени крст Републике Српске помоћни орган власти у хуманитарној дјелатности, али, осим тога, константно радимо на промоцији свих наших програмских активности и округли сто је одлична прилика да за реализацију наших активности затражимо бољу и јачу подршку - истакао је Лазић.

Он је невео да су у сусрет Недјељи Црвеног крста расписали наградни конкурс за избор најбољих литерарних и ликовних рад за ученике основних школа, а да ће "Поште Српске" ове године планирати продају 50.000 додатних маркица.

Лазић је истакао да су у Недјељи Црвеног крста планиране посјете породилиштима, те да ће ове године даровати 65 пакета на 11 акушерских одјељења у 11 градова и општина Републике Српске, који су намијењени бебама рођеним у Недјељи Црвеног крста.

Он је навео да ће представници Црвеног крста посјетити геронтолошке центре и центре за дјецу ометену у развоју и дијелити хуманитарне пакете, како би им пружили помоћ у раду.

Лазић је подсјетио да је једна од традиционалних активности у Недјељи Црвеног крста и организација општинских, регионалних и републичких такмичења екипа Црвеног крста у пружању прве помоћи.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра сједница Скупштине Црвеног крста Републике Српске и додјела признања истакнутим појединцима Сутра сједница Скупштине Црвеног крста Републике Српске и додјела признања истакнутим поје...
Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвеног крста Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвено...
Од сутра обиљежавање Недјеље Црвеног крста Од сутра обиљежавање Недјеље Црвеног крста
Најчитаније
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    16h 1m
    0
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    14h 28m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    12h 27m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    14h 40m
    0
  • Партизан мијења име!
    5h 9m
    3