Лидер ЛНР: Могућ референдум о придруживању Русији

27.03.2022. 11:07
0
ИЗВОР: sputnik.news

У Луганској Народној Републици (ЛНР) би у најскорије време могао бити одржан референдум о придруживању Русији, изјавио је лидер ЛНР Леонид Пасечник.

- Мислим да ће у најскорије време на територији републике бити одржан референдум на коме ће народ искористити своје апсолутно уставно право и изнети своје мишљење о уласку у Руску Федерацију. Уверен сам да ће то бити управо тако - рекао је он.

Специјална војна операција у Украјини

Предсjедник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине.

Он је у обраћању суграђанима рекао да околности "захтијевају одлучну и хитну акцију", пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.

Путин је истакао да је циљ операције "заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима".

За то је, према његовим речима, планирано да се изврши "демилитаризација и денацификација Украјине" и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за "крваве злочине над цивилима" у Донбасу.

Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    19h 16m
    3
  • Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
    22h 36m
    0
  • Јелена Самарџија и Јованка Шиљак, српске хероине: Живот посвећен бризи за нејач
    23h 28m
    1
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 28m
    0
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    20h 54m
    0