Листе чекања у вртићима у Источном Сарајеву дуге

01.11.2023. 13:20
0
ИЗВОР: katera.news

Почетком протеклог мјесеца, приватни вртићи у Источном Сарајеву формирали су нове, више цијене. Већ су се бројни родитељи жалили како је боравак дјеце у вртићу поскупио, те да су цијене за боравак једног дјетета у вртићу стигле до 350 КМ.

Шта је са државним вртићима?

Према ријечима Тамаре Ракановић, директора државног вртића „Патријарх Павле“, цијене у овом вртићу неће бити мијењане.

Како истиче, Управа предшколске установе, уз сагласност оснивача Општинске управе Источно Ново Сарајево, од фебруара ове године, почела је са примјеном новог цјеновника.

- Нове цијене за боравак дјеце увећане су за око 15 одсто у односу на претходне, из 2022. године. Цјеновник до данашњег дана није мијењан, те тренутно Управа нема намјеру, наравно без сагласности оснивача, доносити нови за текућу годину - навела је она за "Катеру".

Ракановићева наводи да вртић „Патријарх Павле“ похађају малишани узраста од једне до шест година, распоређени у седам васпитно-образовних група.

Тренутна цијена цјелодневног боравка дјетета за јасличку групу износи 250 КМ, за вртићку групу 230 КМ, док полудневни боравак у овој предшколској установи није могућ.

На питање да ли постоје листе чекања, Ракановићева је за наш портал изјавила да је евидентно повећано интересовање за упис свих узраста дјеце, те да ће проблем дуге листе чекања бити ријешен изградњом новог објекта, односно друге организационе јединице ове установе.

- Информација са којом располажем је да изградњу новог објекта предшколске установе финансира Општинска управа Источно Ново Сарајево, те да радови теку планираном динамиком – закључила је она.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Већи праг за занатлије или скупље услуге Већи праг за занатлије или скупље услуге
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    7h 11m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    22h 41m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    22h 12m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    21h 55m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    9h 42m
    0