Liste čekanja u vrtićima u Istočnom Sarajevu duge

01.11.2023. 13:20
0
IZVOR: katera.news

Početkom proteklog mjeseca, privatni vrtići u Istočnom Sarajevu formirali su nove, više cijene. Već su se brojni roditelji žalili kako je boravak djece u vrtiću poskupio, te da su cijene za boravak jednog djeteta u vrtiću stigle do 350 KM.

Šta je sa državnim vrtićima?

Prema riječima Tamare Rakanović, direktora državnog vrtića „Patrijarh Pavle“, cijene u ovom vrtiću neće biti mijenjane.

Kako ističe, Uprava predškolske ustanove, uz saglasnost osnivača Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo, od februara ove godine, počela je sa primjenom novog cjenovnika.

- Nove cijene za boravak djece uvećane su za oko 15 odsto u odnosu na prethodne, iz 2022. godine. Cjenovnik do današnjeg dana nije mijenjan, te trenutno Uprava nema namjeru, naravno bez saglasnosti osnivača, donositi novi za tekuću godinu - navela je ona za "Kateru".

Rakanovićeva navodi da vrtić „Patrijarh Pavle“ pohađaju mališani uzrasta od jedne do šest godina, raspoređeni u sedam vaspitno-obrazovnih grupa.

Trenutna cijena cjelodnevnog boravka djeteta za jasličku grupu iznosi 250 KM, za vrtićku grupu 230 KM, dok poludnevni boravak u ovoj predškolskoj ustanovi nije moguć.

Na pitanje da li postoje liste čekanja, Rakanovićeva je za naš portal izjavila da je evidentno povećano interesovanje za upis svih uzrasta djece, te da će problem duge liste čekanja biti riješen izgradnjom novog objekta, odnosno druge organizacione jedinice ove ustanove.

- Informacija sa kojom raspolažem je da izgradnju novog objekta predškolske ustanove finansira Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo, te da radovi teku planiranom dinamikom – zaključila je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    21h 49m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 33m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    15h 18m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    12h 17m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    12h 23m
    0