Литија стигла до цркве на Јабуци

23.08.2020. 17:40
0
ИЗВОР: СРНА

Ауто-мото литија у знак подршке грађанима Црне Горе који протестују против усвајања Закона о слободи вјероисповијести стигла је до Цркве Светог Илије на Јабуци код Пријепоља, а колону подршке из Црне Горе зауставила је црногорска полиција.

У Цркви Светог Илије окупљенима се обратио епископ милешевски Атанасије, по чијем је благослову литија и одржана, који је подсјетио да Епархија милешевска спаја све што је свето на простору Србије и Црне Горе.

- У Црној Гори се наша браћа боре за очување светиња, за повезивање континуитета свега доброг и светог што је у нашем темељу историје - истакао је владика приликом обраћања окупљенима на Јабуци.

Он је навео да су српске светиње настале на љубави и да их бране зато што у себи садрже све оно што је најбоље од Бога и човјека, преноси "Спутњик".

- Ова борба је показала да вам је стало до светиња. Хтели сте да покажете да стремите ка остваривању честитога. Ауто-литија је икона, гаранција нашег трајања. Ако Бог види нашу добру намеру, све ће бити надопуњено - рекао је владика Атанасије.

Литија је јутрос кренула из Београда ауто-путем "Милош Велики" до Чачка, затим преко Пожеге, Ужица, Златибора, Нове Вароши и Пријепоља до Јабуке, у близини границе са Црном Гором.

Жељко Чуровић, организатор литије и предсједник Савеза Срба из Црне Горе, рекао је да су црногорске полицијске снаге зауставиле колону подршке која је хтјела да дође из Црне Горе.

Коментари 0
Повезане вијести
Ступио на снагу Закон о слободи вјероисповијести Ступио на снагу Закон о слободи вјероисповијести
Ђукановић вратио на поновно одлучивање Закон о слободи вјероисповијести Ђукановић вратио на поновно одлучивање Закон о слободи вјероисповијести
Скупштина Црне Горе усвојила измјене Закона о слободи вјероисповијести Скупштина Црне Горе усвојила измјене Закона о слободи вјероисповијести
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    37m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    1m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 54m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    14h 45m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    22h 51m
    0