Љубиње: Нове мјере Штаба за ванредне ситуације

26.06.2020. 18:15
0
ИЗВОР: srpskainfo

Поводом погоршане епидемиолошке ситуције у Љубињу Штаб за ванредне ситуације ове општине донио је данас одлуку да радно вријеме трговачких, угоститељских објеката, спортских кладионица и дијелова бензинским пумпи гдје је продајни објекат, ограничи до 20 сати.

На становништво је апеловано да у наредном периоду избјегавају беспотребна кретања мимо својих кућа, да се строго придржавају мјера држања дистанце и ношења заштитних маски у затвореном јавном простору, те да избјегавају кућна окупљања и прославе.

Штаб за ванредне ситуације затражио је да се пооштре контроле угоститељских објеката, поштовања мјера удаљености столова и броја гостију.

Одређени су бројеви телефона на које могу да се јаве све старије особе којима је потребна набавка хране и лијекова.

Љубињски Дом здравља, општинска управа и друге јавне установе и предузећа рад ће организовати у складу са новонасталом ситуацијом, препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације, Регионалног центра за јавно здравство Требиње и Општинског штаба за ванредне ситуације, а ове мјере важе до 6. јула, саопштено је на званичној интернет страници општине Љубиње.

У Љубињу је данас потврђено 11 нових случајева вируса корона, па је број обољелих у овој седмице нарастао на 15, а Љубиње постало жариште вируса у Херцеговини.

Начелник Дарко Крунић рекао је да се ради о породичним контактима.

Из невесињског Дома здравља демантовали су да је још једна особа у Невесињу обољела од вируса, уз објашњење да је ријеч о особи из Љубиња, која још није одјавила пребивалиште у Невесињу.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару
Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало
Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО) Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 3m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 59m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 43m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 55m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    19h 28m
    0