Људи који имају пса живе дуже

12.10.2019. 20:34
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Двије нове студије, из Шведске и Канаде, показале су да људи који имају пса за љубимца живе дуже од оних који нису имали пса, а старији људи који живе сами, имали су за трећину мањи ризик да ће умријети од инфаркта.

Усамљеност има већ доказану улогу у погоршању стања код старијих људи, не само због тога што их спречава да живе срећне животе него подиже и ризик од преране смрти и хроничних болести.

-Овакве студије не могу доказати да посједовање пса директно води према смањеној прераној смртности, али показују да пси сигурно имају позитивни учинак на цјелокупно здравље човјека - рекао је др Глен Левин из АХА, који је већ 2013. с колегама објавио студију о томе како пси позитивно утичу на здравље срца власника.

Коментари 0
Повезане вијести
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
Херој са Кошара: Једини пас који је добио чин мајора у Србији (ВИДЕО) Херој са Кошара: Једини пас који је добио чин мајора у Србији (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 55m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    13h 9m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 59m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    14h 14m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 57m
    0