Лончаревић: Нисам бацао смеће, већ грађевински отпад

20.07.2021. 18:50
2
ИЗВОР: capital.ba

Миодраг Лончаревић, в. д. директора Туристичке организације Републике Српске, тврди да није бацао никакво смеће поред Дрине и да ће, највјероватније, тужити човјека који га је снимао, па пустио спорни видео у јавност.

Снимак на којем се види да Лончаревић довози и истовара нешто с тракторске приколице на ливаду, појавио се прије три дана, а он је данас преузео функцију првог човјека ТОРС.

Иначе, Лончаревић је седам и по година био на челу братуначке туристичке организације, а са ове позиције смијењен је 23. априла 2020. године.

Како каже, на снимку јесте он, али да нема ни говора о бацању смећа у природу.

– Снимак је направљен прије двије године, а сада је пуштен у јавност, како бих, пред именовање за в.д. директора ТОРС, био дискредитован. Наиме, на том локалитету имам имање и често идем тамо. Још људи ту има пољопривредна добра и обрађују земљу. Такође, у близини се налази дивља депонија, која постоји десетак година. Ту људи одлажу грађевински отпад, што је био случај и са мном – каже за Српскаинфо Лончаревић.

Према његовим ријечима, на депонију је довезао земљу.

– Човјек који ме је снимао рекао је да сам довезао стакло. Зато сам одмах сутрадан позвао комуналну полицију, који су изашли на терен и утврдили да то није тачно. Овај случај нема никакве везе са загађивањем природе, јер се и на снимку види да је трава висока два метра, те да обала Дрине није ни у близини – истиче Лончаревић.

Додаје да у Братунцу постоји регионална депонија, али да се на њу не баца грађевински отпад.

 – Он се оставља на ову дивљу депонију, на коју једни довозе, а другима којима треба овај материјал, одвозе. Сад да одете тамо, затекли бисте десетине камиона који довозе или одвозе грађевински отпад, а земљиште је власништво братуначке Земљорадничке задруге – тврди Лончаревић за Српскаинфо.

Наглашава да су спорног дана, прије њега, два-три човјека довезла отпад.

– Међутим, дотичном сниматељу сам био интересантан само ја. Кад сам именован за в.д. директора ТОРС он је злоупотријебио снимак, односно продао га. Тад нисам знао ко је, јер је имао капуљачу, али сам у међувремени сазнао о коме је ријеч. Разговараћу с адвокатом да видим да га тужим. Његов снимак ми није нанио штету у погледу преузимања нове функције, али јесте изазвао велику непријатност мени и мојој породици – поручује Миодраг Лончаревић.

Подсјећамо, портал Капитал писао је о именовању Миодрага Лончаревића на мјесто директора Туристичке оргамизације Републике Српске (ТОРС), а што можете прочитати овдје.

Након тога, редакцији портала Капитал читаоци су послали снимак како новоизабрани в.д. директор ТОРС-а баца смеће поред ријеке Дрине, а што можете погледати на овом линку.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Сложна браћа 22.07.2021. 08:55
    Нисам ја и нећу више никад.
  • Generic placeholder image
    Pu' 20.07.2021. 22:02
    Ja nisam bacao smece, ja sam malo bacao smece...
Повезане вијести
Хоће ли мања потражња спустити цијене станова у Српској? Хоће ли мања потражња спустити цијене станова у Српској?
Паљани прваци Балкана у џију-џицуу Паљани прваци Балкана у џију-џицуу
Тресло се тло: Земљотрес код Кнежева Тресло се тло: Земљотрес код Кнежева
Најчитаније
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    20h 32m
    2
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    2h 56m
    0
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    21h 45m
    0
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    1h 7m
    0
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    22h 25m
    0