Лопта ће се поново котрљати у Калиновику: Основан КМФ Калиновик

17.11.2020. 21:49
0
ИЗВОР: Sportdc.net

У овој малој општини некада је постојао фудбалски клуб, а од како је он престао са радом лопта је, барем што се тиче организованог играња у лигашком систему Републике Спрске мировала. То је промијењено овога љета када се дошло на идеју формирања клуба, а онда и јесенас када је клуб пријављен у такмичење, те жријебан за Другу лигу Републике Српске група "Исток".

Иницијатори оснивања су момци који већ годинама играју футсал у Калиновику, наступају на турнирима, те су тако и овога љета дошли на идеју да оснују клуб и заиграју лигу. Са том идејом су отишли код локалне власти, којима се она допала и одлучили су да их подрже, те се тако и родио КМФ Калиновик.

За почетак, КМФ Калиновик ће играти своје утакмице у Градској дворани у Фочи, будући да у Калиновику осим мале школске фискултурне сале, у којој се свакако не може играти нити један екипни спорт, не постоји дворана. Ипак, и то би се могло промијенити јер је до сљедеће године најављена изградња дворане у Калиновику.

Клуб ће се такмичити у Другој лиги Републике Српске група "Исток", а поред њих у лиги су још Раднички из Новог Горажда, Рогатица и Жељезница из Трнова. Циљ Калиновика је да се нападне улазак у Прву лигу Републике Српске.

Екипа већ броји двадесетак играча, а у наредној сезони за Калиновик ће наступати: Бранко Алексић, Мирослав Аврам, Марко Ћеранић, Дејан Копривица, Немања Ковачевић, Милош Галинац, Марко Говедарица, Горан Мацан, Љубомир Лаловић, Александар Милидраг, Ђорђе Огњеновић, Ђорђе Сладоје, Мирослав Сладоје, Огњен Сладоје, Павле Сладоје, Ђорђе Трифковић, Драган Тепавчевић, Стефан Тодоровић и Никола Тепавчевић.

У првом колу, које се игра у викенду пред нама, Калиновик ће гостовати код Рогатице, а послије тога слиједи дуел против Радничког у Новом Горажду, а онда у трећем колу и домаћа утакмица против Жељезнице.

Коментари 0
Повезане вијести
Почео футсал турнир на Хан Пијеску Почео футсал турнир на Хан Пијеску
Е-Спорт одбранио титулу у Трнову Е-Спорт одбранио титулу у Трнову
Једанаест голова Општине Трново, славља Е-Спорта 1 и Елбрус Јахорине Једанаест голова Општине Трново, славља Е-Спорта 1 и Елбрус Јахорине
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 17m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 1m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 46m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 45m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 51m
    0