Лубура: Ако буде потребе, сезона гријања до 1. маја

04.04.2020. 11:55
0
ИЗВОР: Srna

Предузеће "Топлана" у Источном Новом Сарајеву редовно испоручује топлотну енергију корисницима а, уколико буде потребе, сезона гријања ће бити продужена до 1. маја, рекао је Срни директор предузећа Бојан Лубура.

Он је навео да су сви запослени у котловници предузећа "Топлане" у Источном Новом Сарајеву на својим радним мјестима, како би својим корисницима обезбиједили редовну испоруку топлотне енергије.

Лубура каже да се рад у котловници одвија у смјенама, а да се обилазак подстаница, који се врши под заштитном опремом, због ограниченог кретања одвија једном дневно.

Он је посебно нагласио значај ложача, који су дефицитаран кадар у овом послу, објаснивши да би били у великом проблему када би се њима нешто десило посебно у току сезоне, јер други не би знали да упале котао и раде око њега.

-Испорука топлотне енергије за сада иде уредно током цијелог дана, од 6.00 до 22.00 часа. Ми званично треба да гријемо до 15. априла, а ако буду ниска температура испоруку топлотне енергије продужићемо до 1. маја јер наши корисници сада највише времена проводе у становима- рекао је Лубура.

"Топлана" тренутно загријава 58.000 метара квадратних, од чега је 500 станова, а остало пословни простори, институције, Дом здравља, зграда општине, школе.

Лубура је похвалио становништво које у великом броју редовно измирује своје обавезе, додајући да то једним дијелом чине и буџетски корисници.

Цијена гријања за становништво са ПДВ-ом за 12 мјесеци износи 1,47 КМ, а за пословне просторе и институције са ПДВ-ом током године 2,56 КМ.

Корисници могу своје рачуне платити у пословној згради "Топлане" у којој један административни радник прима странке до 12.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Насмијана лица матураната и вечерас на улицама Источног Сарајева (ФОТО) Насмијана лица матураната и вечерас на улицама Источног Сарајева (ФОТО)
Отворен „Акордеон арт плус" у Источном Сарајеву Отворен „Акордеон арт плус" у Источном Сарајеву
Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини? Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
Најчитаније
 • Слана бајадера
  12h 45m
  0
 • Злочин у Варварину
  12h 20m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  5h 22m
  1
 • Учествујте у Катерином ФОТО-КОНКУРСУ и освојите вриједне награде!
  7h 19m
  2
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  5h 36m
  0