Лучић осудио пријетње смрћу Милораду Којићу

13.12.2021. 19:58
2
ИЗВОР: СРНА

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић најоштрије је осудио гнусне пријетње смрћу упућене путем друштвених мрежа директору Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милораду Којићу и апеловао на надлежне институције да га заштите и истраже цијели случај.

- Већ је постала устаљена пракса да када Којић који професионално и часно обавља свој посао, инсистирајући да се објелодане и разјасне злочини против Срба, а починиоци и налогодавци казне, добија најгоре могуће пријетње - констатовао је Лучић.

Лучић је истакао да сви који мисле да ће на овај начин сакрити и заташкати злочине против српског народа почињене у одбрамбено-отаџбинском рату морају да знају да је правда можда спора, али достижна, саопштено је из Министарства за људска права и избјеглице.

Према његовим ријечима, Којић се савјесно, одговорно и свим легалним средствима бори за истину и има пуну подршку надлежних институција.

- Он је храбри борац за истину јер се само истином можемо супротставити мрачној прошлости, превасходно, због наших будућих генерација. Само истина може донијети мир, без обзира колико она била болна за другу страну која на овај свиреп начин показује да није спремна признати злодјела, нити се покајати - нагласио је Лучић.

Он сматра да пријетње смрћу упућене Којићу само распирују мржњу и стварају дубље подјеле, што то никоме није у интересу.

- Боље и просперитетније друштво можемо градити само кроз дијалог, компромис и суживот, а они који нису спремни на то, на најбруталнији начин газе достојанство свих нас, а посебно жртава које заслужују смирај - истакао је Лучић.

Он је подсјетио да се БиХ, као друштво, обавезала да ће обезбиједити остварење и поштовање највишег нивоа заштите међународно признатих људских права и основних слобода јер само тако се могу поштовати и уважавати једни друге.

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих Милорад Којић добио је јуче нове пријетње преко друштвених мрежа.

Он је за РТРС потврдио да је добио поруку у којој је писало: "Теби ћемо главу одсјећи" и одмах је пријетњу пријавио полицији.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Nićifor 14.12.2021. 18:55
    Da si sjedio tako i za knjigom za života, možda bi bilo i od tebe nešto.
  • Generic placeholder image
    Ух 14.12.2021. 10:01
    Баш си оштар...
Повезане вијести
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    1m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 10m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 15m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 58m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    16h 4m
    0