Лучић учествовао на завршној конференцији USAID пројекта "Дијаспора Инвест"

18.11.2021. 15:52
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

Замјеник начелника општине Источна Илиџа Мирослав Лучић учествовао је на завршној конференцији УСАИД пројекта „Дијаспора Инвест” која је одржана у Сарајеву.

У склопу конференције представљена је и Мрежа јединица локалне самоуправе које су потписале Меморандум о сарадњи међу којима је и општина Источна Илиџа.

Циљ овог пројекта је подстаћи економски допринос дијаспоре социо-економском развоју привреде кроз пружање подршке за најмање 70 малих и средњих предузећа .

Бесповратна средства се кроз овај пројекат додјељују за активности које највише могу допринијети укупном учинку на креирање нових радних мјеста, повећање директних инвестиција дијаспоре, успостављање и/или јачање партнерстава малих и средњих предузећа са дијаспором, пренос знања из дијаспоре, истраживања нових тржишта, менторства, пословно умрежавање и јачање веза између науке, технологије и привреде, те кориштење осталих финансијских и нефинансијских доприноса економском развоју.

Овој области у будућем времену треба посветити пажњу с обзиром на настојање општинске управе да обезбиједи што повољније услове за инвеститоре на простору општине Источна Илиџа.

Конференцију је отворио амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон.

Коментари 0
Повезане вијести
Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи
Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО) Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО)
Божовић: Простор Галерије „Жарко Видовић“ јединствен и нешто што је недостајало у Источном Сарајеву Божовић: Простор Галерије „Жарко Видовић“ јединствен и нешто што је недостајало у Источном...
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    6h 23m
    0
  • Слани мафини
    15h 44m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    17h 39m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    15h 33m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    10h 2m
    3