Lučić učestvovao na završnoj konferenciji USAID projekta "Dijaspora Invest"

18.11.2021. 15:52
0
IZVOR: istocnailidza.net

Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Miroslav Lučić učestvovao je na završnoj konferenciji USAID projekta „Dijaspora Invest” koja je održana u Sarajevu.

U sklopu konferencije predstavljena je i Mreža jedinica lokalne samouprave koje su potpisale Memorandum o saradnji među kojima je i opština Istočna Ilidža.

Cilj ovog projekta je podstaći ekonomski doprinos dijaspore socio-ekonomskom razvoju privrede kroz pružanje podrške za najmanje 70 malih i srednjih preduzeća .

Bespovratna sredstva se kroz ovaj projekat dodjeljuju za aktivnosti koje najviše mogu doprinijeti ukupnom učinku na kreiranje novih radnih mjesta, povećanje direktnih investicija dijaspore, uspostavljanje i/ili jačanje partnerstava malih i srednjih preduzeća sa dijasporom, prenos znanja iz dijaspore, istraživanja novih tržišta, mentorstva, poslovno umrežavanje i jačanje veza između nauke, tehnologije i privrede, te korištenje ostalih finansijskih i nefinansijskih doprinosa ekonomskom razvoju.

Ovoj oblasti u budućem vremenu treba posvetiti pažnju s obzirom na nastojanje opštinske uprave da obezbijedi što povoljnije uslove za investitore na prostoru opštine Istočna Ilidža.

Konferenciju je otvorio ambasador SAD u BiH Erik Nelson.

Komentari 0
Povezane vijesti
Od danas nedjelja neradni dan u Istočnoj Ilidži Od danas nedjelja neradni dan u Istočnoj Ilidži
Marinko Božović i Matija Bećković svečano otvorili Galeriju „Žarko Vidović“ (FOTO) Marinko Božović i Matija Bećković svečano otvorili Galeriju „Žarko Vidović“ (FOTO)
Božović: Prostor Galerije „Žarko Vidović“ jedinstven i nešto što je nedostajalo u Istočnom Sarajevu Božović: Prostor Galerije „Žarko Vidović“ jedinstven i nešto što je nedostajalo u Istočnom...
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    9h 10m
    0
  • Slani mafini
    18h 31m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 26m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 20m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    12h 49m
    3