Лукач: Будућим пензионерима МУП-а веће пензије

09.08.2019. 14:19
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач данас је рекао да је Министарство предложило Влади Републике Српске да се будућим пензионисаним припадницима МУП-а пензије обрачунавају по повољнијим условима за њих.

"На наредној сједници Владе, која ће бити одржана наредне седмице, наћиће се и приједлог да за све наше припаднике који одлазе у пензију у будућем периоду, у будућем обрачуну пензија користи петогодишњи просјек, пет најбољих година које су наши припадници остварили у својој каријери. На тај начин ће имати увећање пензија сви припадници Министарства унутрашњих послова", додао је министар Лукач.

Он је нагласио да већ постоји сагласност предсједника Владе Радована Вишковића, те да се чека да Влада у идућој седмици донесе о томе и званичну одлуку.

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника
Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука
Грађани да не отварају поруке сумњивог садржаја у апликацији "вибер" Грађани да не отварају поруке сумњивог садржаја у апликацији "вибер"
Најчитаније
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    21h 22m
    7
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    4h 27m
    2
  • Невен Тушевљак у хуманитарној трци на стази Светог Василија
    23h 28m
    1
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    8h 15m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    5h 8m
    0