Маџгаљ: Отварање Одјељења Основног суда у Палама није идеја само једне политичке партије

02.10.2020. 16:07
3
ИЗВОР: Катера

Одборник Партије демократског прогреса (ПДП) у  СО Пале Милан Маџгаљ рекао је у изјави за Катеру да је отварање Одјељења Основног суда Соколац у овој општини позитивна вијест, али да се не може рећи да је то била идеја само једне политичке партије, односно владајућег СНСД-а.

Маџгаљ каже да је он као одборник у претходном четворогодишњем мандату у паљанском парламенту два пута постављао Приједлог закључка, гдје се начелник општине Бошко Југовић задужује да код надлежних институција Републике Српске преузме активности по питању отварања одјељења Основног суда Соколац у Палама.

- На сједници у фебруару 2018. године наш приједлог закључка није добио потребну већину, јер га Клуб одборника СНСД-а са својим коалиционим партнерима није подржао. Имали смо јаке аргументе, али нажалост нисмо успјели убиједити супротну страну да Пале као највећа источносарајевска општина требају да имају суд – каже Маџгаљ.

Маџгаљ истиче да су тада сматрали да ће оснивање одјељења Основног суда Соколац бити од велике користи за грађане Пала, који због административних обавеза не би морали путовати у тридесетак километара удаљен Соколац.

- Са друге стране, важно је истаћи да су овом потезу отварања одјељења суда из Сокоца у Палама претходили велики напори бившег народног посланика ПДП-а  Мирослава Брчкала, који је у више наврата истицао важност отварања овог одјељења у нашем граду – каже Маџгаљ.

Он додаје да се Брчкало борио да се реализује законска одредба која је утврђена законима о судовима Републике Српске, те да Пале коначно добију поменуто одјељење Основног суда у Сокоцу.

- С друге стране, не треба ову активност приписивати појединцима и политичким партијама, него треба објаснити како је то заиста било и да смо ми сви заслужни и допринијели да се ово питање коначнмо ријеши – додаје Маџгаљ.

Начелник општине Пале Бошко Југовић је недавно, на свом званичном „Инстаграм“ профилу објавио фотографију постављања табле на улазу у нове просторије Основног суда Соколац – одјељење у Палама, гдје је навео да су други обећавали, а да они раде.

Слика

- Ускоро испуњавамо још једно обећање. Након 11 година чекања, у Пале враћамо Одјељење Основног суда Соколац. Радови се приводе крају и у првој половини октобра, грађани Пала ће коначно бити у прилици да у свом граду користе услуге због којих су годинама уназад морали да путују. Одјељење ће пружати услуге и грађанима општине Источни Стари Град. Сви су обећавали, ми радимо – наводи се на Инстаграм профилу начелника општине Пале.

Основни суд у Сокоцу је основан 1958. године и у току 2006. године, укидањем бивших судова за прекршаје, овом суду су припојени судови за прекршаје Соколац, Пале и Касиндо. Тренутно у склопу Основног суда у Сокоцу функционише и Одјељење суда у Источном Сарајеву, са свим надлежностима као и у сједишту суда.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика



Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Реља 04.10.2020. 09:43
    @Саво, добро знаш да није тако, а и да јесте такао као што кажеш, нема мјеста за негативне коментаре, јер Милан нити је лопов нити лажов. Ради колико може и колико околности дозвољавају. Никада не вријеђа и не дисквалификује људе.
  • Generic placeholder image
    Savo 02.10.2020. 18:06
    Notorna laz, doticni odbornik se nije niti jednom javio za rijec protekle cetiri godine, tako da samo po sebi ovo ne moze biti tacno. Zali Boze da ovakvi ljudi sjede u odbornickim klupama.
  • Generic placeholder image
    Luka 02.10.2020. 16:29
    Ziv bio puno ljeta Madzalju dobari si covjek i djed ti je bio ljudina.
Повезане вијести
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама
Потврђена оптужница против мушкарца због насиља у породици Потврђена оптужница против мушкарца због насиља у породици
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    21h 34m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    23h 53m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    19h 41m
    0
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    19h 45m
    0
  • Годишњица бомбардовања Ниша касетним бомбама у коме је погинуло 16 цивила
    23h 7m
    0