Madžgalj: Otvaranje Odjeljenja Osnovnog suda u Palama nije ideja samo jedne političke partije

02.10.2020. 16:07
3
IZVOR: Katera

Odbornik Partije demokratskog progresa (PDP) u  SO Pale Milan Madžgalj rekao je u izjavi za Kateru da je otvaranje Odjeljenja Osnovnog suda Sokolac u ovoj opštini pozitivna vijest, ali da se ne može reći da je to bila ideja samo jedne političke partije, odnosno vladajućeg SNSD-a.

Madžgalj kaže da je on kao odbornik u prethodnom četvorogodišnjem mandatu u paljanskom parlamentu dva puta postavljao Prijedlog zaključka, gdje se načelnik opštine Boško Jugović zadužuje da kod nadležnih institucija Republike Srpske preuzme aktivnosti po pitanju otvaranja odjeljenja Osnovnog suda Sokolac u Palama.

- Na sjednici u februaru 2018. godine naš prijedlog zaključka nije dobio potrebnu većinu, jer ga Klub odbornika SNSD-a sa svojim koalicionim partnerima nije podržao. Imali smo jake argumente, ali nažalost nismo uspjeli ubijediti suprotnu stranu da Pale kao najveća istočnosarajevska opština trebaju da imaju sud – kaže Madžgalj.

Madžgalj ističe da su tada smatrali da će osnivanje odjeljenja Osnovnog suda Sokolac biti od velike koristi za građane Pala, koji zbog administrativnih obaveza ne bi morali putovati u tridesetak kilometara udaljen Sokolac.

- Sa druge strane, važno je istaći da su ovom potezu otvaranja odjeljenja suda iz Sokoca u Palama prethodili veliki napori bivšeg narodnog poslanika PDP-a  Miroslava Brčkala, koji je u više navrata isticao važnost otvaranja ovog odjeljenja u našem gradu – kaže Madžgalj.

On dodaje da se Brčkalo borio da se realizuje zakonska odredba koja je utvrđena zakonima o sudovima Republike Srpske, te da Pale konačno dobiju pomenuto odjeljenje Osnovnog suda u Sokocu.

- S druge strane, ne treba ovu aktivnost pripisivati pojedincima i političkim partijama, nego treba objasniti kako je to zaista bilo i da smo mi svi zaslužni i doprinijeli da se ovo pitanje konačnmo riješi – dodaje Madžgalj.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović je nedavno, na svom zvaničnom „Instagram“ profilu objavio fotografiju postavljanja table na ulazu u nove prostorije Osnovnog suda Sokolac – odjeljenje u Palama, gdje je naveo da su drugi obećavali, a da oni rade.

Slika

- Uskoro ispunjavamo još jedno obećanje. Nakon 11 godina čekanja, u Pale vraćamo Odjeljenje Osnovnog suda Sokolac. Radovi se privode kraju i u prvoj polovini oktobra, građani Pala će konačno biti u prilici da u svom gradu koriste usluge zbog kojih su godinama unazad morali da putuju. Odjeljenje će pružati usluge i građanima opštine Istočni Stari Grad. Svi su obećavali, mi radimo – navodi se na Instagram profilu načelnika opštine Pale.

Osnovni sud u Sokocu je osnovan 1958. godine i u toku 2006. godine, ukidanjem bivših sudova za prekršaje, ovom sudu su pripojeni sudovi za prekršaje Sokolac, Pale i Kasindo. Trenutno u sklopu Osnovnog suda u Sokocu funkcioniše i Odjeljenje suda u Istočnom Sarajevu, sa svim nadležnostima kao i u sjedištu suda.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika



Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Relja 04.10.2020. 09:43
    @Savo, dobro znaš da nije tako, a i da jeste takao kao što kažeš, nema mjesta za negativne komentare, jer Milan niti je lopov niti lažov. Radi koliko može i koliko okolnosti dozvoljavaju. Nikada ne vrijeđa i ne diskvalifikuje ljude.
  • Generic placeholder image
    Savo 02.10.2020. 18:06
    Notorna laz, doticni odbornik se nije niti jednom javio za rijec protekle cetiri godine, tako da samo po sebi ovo ne moze biti tacno. Zali Boze da ovakvi ljudi sjede u odbornickim klupama.
  • Generic placeholder image
    Luka 02.10.2020. 16:29
    Ziv bio puno ljeta Madzalju dobari si covjek i djed ti je bio ljudina.
Povezane vijesti
Milan treba našu pomoć – pozovi 17047 Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
Potvrđena optužnica zbog napada na policajca u Palama Potvrđena optužnica zbog napada na policajca u Palama
Potvrđena optužnica protiv muškarca zbog nasilja u porodici Potvrđena optužnica protiv muškarca zbog nasilja u porodici
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    12h 49m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    2h 31m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    12h 55m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    12h 53m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    11h 44m
    0