Маја Тадић вицепрвакиња БиХ у слалому

31.01.2021. 16:51
0
ИЗВОР: Sportdc.net

Босанскохерцеговачки олимпијци, Емир Локмић и Елведина Музаферија, постали су данас прваци Босне и Херцеговине у слалому. На отвореном првенству БиХ које је вожено на Бјелашници у склопу ФИС трке "BH Telecom Ilidža FIS Cup" ово двоје скијаша је било најбоље у укупном пласману, а самим тим и у првенству БиХ.

Емир Локмић је у мушкој конкуренцији имао вријеме 1:41.87, што је било 41 стотинку брже од Хрвата Твртка Љутића, односно 1.75 секунди испред Бенцеа Нагyја из Мађарске. Страхињи Станишићу је за мало измакло постоље и он је са 1.82 секунди заостатка завршио на четвртом мјесту.

У поретку првенства БиХ сребрни је завршио Дино Терзић, који је био укупно на 13. мјесту, док је бронзани Харун Куновац, који је завршио на 17. мјесту у укупном пласману. Од осталих бх. скијаша Миливоје Мачар је завршио као 22, а Мухамед Хусеиновић и Даут Хамидовић су стигли у циљ као 26. и 27. Ален Бичакчић и Алија Бећирбеговић нису завршиле трке, док се Марко Шљивић није појавио на старту. 

Код дјевојака, Елведина Музаферија је поново била најбржа. Овај пут је завршила испред Маје Тадић за 3.19 секунди. Њих двије су уједно и првакиња и вицепрвакиња БиХ у слалому. Трећа је у укупном пласману завршила Црногорка, Јелена Вујичић. Николина Драгољевић је завршила као пета у укупном пласману, што јој је донијело бронзану медаљу на државном првенству. Есма Алић није успјела завршити трку.

Подсјећамо, јуче су прваци БиХ у велеслалому постали Марко Шљивић и Елведина Музаферија.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра сунчано и топло Сутра сунчано и топло
Килограм пилећег филеа и до 16 КМ Килограм пилећег филеа и до 16 КМ
Почела изборна кампања у БиХ Почела изборна кампања у БиХ
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 0m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 23m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    9h 56m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 53m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 44m
    0