Маја Тадић вицепрвакиња БиХ у слалому

31.01.2021. 16:51
0
ИЗВОР: Sportdc.net

Босанскохерцеговачки олимпијци, Емир Локмић и Елведина Музаферија, постали су данас прваци Босне и Херцеговине у слалому. На отвореном првенству БиХ које је вожено на Бјелашници у склопу ФИС трке "BH Telecom Ilidža FIS Cup" ово двоје скијаша је било најбоље у укупном пласману, а самим тим и у првенству БиХ.

Емир Локмић је у мушкој конкуренцији имао вријеме 1:41.87, што је било 41 стотинку брже од Хрвата Твртка Љутића, односно 1.75 секунди испред Бенцеа Нагyја из Мађарске. Страхињи Станишићу је за мало измакло постоље и он је са 1.82 секунди заостатка завршио на четвртом мјесту.

У поретку првенства БиХ сребрни је завршио Дино Терзић, који је био укупно на 13. мјесту, док је бронзани Харун Куновац, који је завршио на 17. мјесту у укупном пласману. Од осталих бх. скијаша Миливоје Мачар је завршио као 22, а Мухамед Хусеиновић и Даут Хамидовић су стигли у циљ као 26. и 27. Ален Бичакчић и Алија Бећирбеговић нису завршиле трке, док се Марко Шљивић није појавио на старту. 

Код дјевојака, Елведина Музаферија је поново била најбржа. Овај пут је завршила испред Маје Тадић за 3.19 секунди. Њих двије су уједно и првакиња и вицепрвакиња БиХ у слалому. Трећа је у укупном пласману завршила Црногорка, Јелена Вујичић. Николина Драгољевић је завршила као пета у укупном пласману, што јој је донијело бронзану медаљу на државном првенству. Есма Алић није успјела завршити трку.

Подсјећамо, јуче су прваци БиХ у велеслалому постали Марко Шљивић и Елведина Музаферија.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца
У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а
Без личне карте око 248.000 грађана у БиХ Без личне карте око 248.000 грађана у БиХ
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    23h 16m
    1
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 9m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    12h 33m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    8h 2m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    10h 54m
    0