Мајка десеторо дјеце из Звечана одликована орденом царице Милице

12.07.2021. 18:56
0
ИЗВОР: СРНА

Благословом Његове светости патријарха српског Порфирија, владика Теодосије данас је у име Епархије рашко-призренске одликовао Ану Вуковић, мајку десеторо дјеце, орденом царице Милице-преподобне мати Евгеније.

- Ана је пример пожртвованости и несебичности. Ово је топли дом, дом испуњен децом, љубављу и родитељи ове деце су данас најбогатији, не само у овом селу, већ и шире - рекао је владика Теодосије новинарима након што је освештао дом Вуковића.

Он је захвалио Вуковићима јер су дали немјерљив допринос Цркви, држави и цијелом српском народу.

- Ова мајка треба да буде пример многим мајкама. Жеља ми је да мајке следе Анин пример тако што ће живот давати деци, јер тако могу највише пружити својој цркви, својој држави и свом народу - поручио је владика Теодосије.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је новинарима да је Ана Вуковић, која има десеторо дјеце, постала симбол српске мајке.

- Због тога је Канцеларија за Косово и Метохију помогла овој породици за коју зна и председник Александар Вучић - рекао је Петковић, наглашавајући да ће Канцеларија наставити да пружа сваку врсту помоћи Вуковићима.

Он је навео да је Канцеларија издвојила око седам милиона динара за градњу куће Вуковића, а уз помоћ Епархије рашко-призренске овој породици је већ допремљена и друга помоћ која ће им омогућити да опстану и остану на Косову и Метохији. 

- Важно је да помажемо оваквим породицама. Боримо се за наше Косово и Метохију, за нашу дечицу и њихову будућност овде на Космету - рекао је Петковић.

Мајка десеторо дјеце Ана Вуковић захвалила је донаторима и свим људима који су њеној дјеци пружили помоћ и љубав, како би осјетили да нису сами. 

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Да живимо као породица у ужем смислу и као народ Патријарх Порфирије: Да живимо као породица у ужем смислу и као народ
Порфирије: Српски народ своје ране носи достојанствено Порфирије: Српски народ своје ране носи достојанствено
Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 59m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    16h 1m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 59m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 54m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    14h 2m
    1