Мале шансе за фудбал у Српској, тренинзи тек од 1. јула

04.05.2020. 19:52
0
ИЗВОР: Srpska.info

Фудбалски савез Републике Српске је упутио питање Министарству здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске о могућностима за наставак фудбалских активности.

Одговор који је дошао умногоме је отежао било какве могућности за наставак такмичења како у Премијер лиги БиХ, тако и у Првој лиги Републике Српске.

На састанку стручно – оперативног тима а затим и Института за јавно здравство Републике Српске разматрана је ова проблематика па је у савез послан одговор са мишљењем.

У одговору се наводи.

– У вези са дописом који се односу на упит у вези са наставком фудбалских активости, обавјештавамо Вас да се у Републици Српској планира постепено повлачење мјера које су тренутно на снази. Сваки корак ка ублажавању ограничења или повлачењу одређених мјера захтијева процјену епидемиолошке ситуација у том тренутку. У складу са наведеним и у наредном периоду повлачење мјера у Републици Српској зависиће од епидемиолошке ситуације и о чему ће јавност бити благовремено обавјештена – додаје се у одговору.

Напомињемо да имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, тек би се од првог јула 2020. године могло разматрати постепено повлачење мјере по овом питању, додаје се у одговору.

Самим тим ако се зна да би екипама било потребно најмање три седмице за припреме јасно је да од наставка фудбалских такмичење нема ништа посебно јер УЕФА инсистира на завршетку домаћих шампионата до почетка августа.

Коментари 0
Повезане вијести
Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 11m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    10h 6m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    8h 0m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    21h 9m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 19m
    0