Малољетник осумњичен да је другарима пријетио убиством

20.10.2023. 18:22
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Малољетни ученик Основне школе "Никола Тесла" из Прњавора пријетио је убиством двојици другара из разреда, што је изазвало велики страх код ученика и њихових родитеља.

Како сазнаје АТВ поједини родитељи су чак забранили дјеци да одлазе на наставу. Са цијелим случајем су упознати полиција и Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци.

- Полицији је пријављено да је малољетник упутио озбиљне пријетње школским другарима. Полицијски службеници су изашли на лице мјеста и потврдили наводе пријаве. О свему је обавијештен дежурни тужилац, а будући да се ради о малољетницима који не могу кривично одговарати, тужилац је наложио да школа и Центар за социјални рад предузму одговарајуће мјере и радње из своје надлежности. У конкретан случај се укључио и мултисекторски тим - наводе у ПУ Бањалука.

Директор ОШ "Никола Тесла" Милан Вранић за АТВ каже да школа чини све да се овај проблем ријеши.

- Чим смо сазнали ту информацију одмах смо о свему обавијестили полицију, мултисекторски тим и организовани су састанци како би се предузеле одговарајуће мјере и радње да се тај проблем ријеши. Циљ и интерес свих је да ученици и запослени буду безбједни и ми чинимо све да тако и остане. Дописима смо се обратили ресорном министарству, Републичком педагошком заводу, омбудсману да се укључе и да нам помогу у рјешавању овог проблема - рекао је Вранић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученик донио бомбу у основну школу у Приједору Ученик донио бомбу у основну школу у Приједору
Притворен малољетник који је нацртао план напада на школу у Требињу Притворен малољетник који је нацртао план напада на школу у Требињу
Ситуација у требињским школама безбједна, ухапшен малољетник Ситуација у требињским школама безбједна, ухапшен малољетник
Најчитаније
 • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
  2h 31m
  0
 • Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника
  21h 49m
  2
 • Шта је Србији потребно да са два бода прође даље?
  23h 7m
  0
 • Требињци уловили сома на Билећком језеру, дужине скоро два метра
  15h 24m
  2
 • Најбржи начин да расхладите аутомобил који је био паркиран на сунцу
  23h 47m
  0