Манастир Хиландар додијелио стипендију Биљани Чекић

10.03.2021. 19:35
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Дјевојчици из Републике Српске Биљани Чекић, која је глумила лик Даре Илић у филму "Дара из Јасеновца", данас је, по благослову игумана манастира Хиландара архимандрита Методија, уручена стипендија коју ће добијати до завршетка школовања.

Биљани је стипендију у просторијама Задужбине Светог манастира Хиландара у Београду уручио директор Миливој Ранђић, а присуствовали су и њен отац Радован, сестра Дајана, брат Стефан и продуцент филма Макса Ћатовић.

Како је саопштено из Задужбине, манастир Хиландар је овим гестом желио да ода признање и изрази захвалност Биљани Чекић на упечатљивој улози мале Даре.

Истиче се да је она својом потресном улогом допринијела да се о страдању невиних Срба, Јевреја и Рома, а посебно дјеце, у усташким логорима смрти, коначно упознају и они који до сада о томе ништа нису знали или су преко те чињенице олако прелазили.

- Братство Хиландара се нада да ће стипендија помоћи Биљани да се успешно школује и да преброди све тешкоће са којима се данас она, њена породица и српски народ који живи на страдалном подручју Козарске Дубице, сусрећу -  саопштила је Задужбина манастира Хиландар.

Задужбина Светог манастира Хиландара је добротворна, културна и образовна установа чији је оснивач и власник српски манастир Хиландар са Свете Горе.

Коментари 0
Повезане вијести
Карађорђева звезда Дари из Јасеновца Карађорђева звезда Дари из Јасеновца
Византијски цар дозволио градњу Хиландара Византијски цар дозволио градњу Хиландара
Конкурс за додјелу стипендија Општине Источна Илиџа Конкурс за додјелу стипендија Општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    23h 1m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    22h 41m
    1
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    23h 58m
    0
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    20h 50m
    4
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    17h 53m
    2