Мандић: “Власт у Црног Гори би вољела да Срби крену пут Србије тракторима”

23.05.2020. 12:07
0
ИЗВОР: Танјуг

У току је дискриминација Срба у Црној Гори и покушај власти да их насилно асимилује и томе треба интегрално и солидарно да се супротстави 10 милиона Срба ма гдје да живе, рекао је данас члан предсједништва Демократског фронта Андрија Мандић.

Он је рекао да би власт у Црној Гори највише вољела да Срби крену пут Србије тракторима, а да они запосједну простор гдје Срби у Црној Гори сада живе.

– Намјера власти је да покаже да Црна Гора више окренута према Загребу него према Београду, па су и на прослави независности Црне Горе употребљавали хрватску ријеч неовисност, а не независност – рекао је Мандић за ТВ Пинк гостујући преко видео линка.

Додао је да су у Црној Гори биле веће плате и пензије него у Србији док су те двије државе биле у заједници до 2006. године, а да је данас Србија економски претекла Црну Гору која је, каже, на путу пропадања, и да су пензије и плате веће у Србији, као и могућност запошљавања.

– И зато је у Црној Гори је у току брутална кампања власти које покушавају грађанима да наметну прича да није био погрешан пут 2006. године – рекао је он.

Мандић наводи да се покушава дробљење Српске православне цркве и да није ријеч само о питањима имовине, јер послије идеје Мила Ђукановића о формирању нове православне цркве у Црној Гори, слиједи исто то за Косово и Метохију, Босну и Херцеговину и Хрватску, гдје је, подсјећа, Анте Павелић током Другог свјетског рата то већ покушао да уради.

– Ђукановић је извођач радова а други су креатори идеје дробљена СПЦ као најважнија институција српског народа, који окупља 10 милиона Срба гдје год да се налазе на земаљског кугли – рекао је Мандић.

Мандић је нагласио значај подршке државе Србије српским организацијама у Црној Гори, која је у посљедњих десетак година износила 10 милиона евра, као и преко могућности да сви Срби који живе ван Србије могу да добију српско држављанство.

Рекао је да је литија у Никшићу била величанствена и да су владика Јоаникије и митрополитих Амфилохије позвани да се литијама наставе.

Упозорио је на двоструке аршине власти у Црној Гори, јер су током пандемије забрањена само окупљања присталица СПЦ и Срба, а кад се прославља Дан државности све мјере могу да се крше.

Власти Црне Горе раде све како би се препоручили другим сусједним адресама на штету Србије, рекао је он, и додао да ипак, када опљачкају новац у Црној Гори, ти исти углавном купују станове по Србији.

– Од 2006. гоидне урадили су све што су могли против српског народа и Србије, признали лажну државу Косово, граница Србије и Црне Горе је најтврђа у Европи, дискриминишу српски народ, хоће да отимају имовину СПЦ – рекао је он.

Додао је да се таква болест може излијечити и да постоји шанса да се и такви врате и буду као и њихови преци.

– Вјерујем да ћемо побиједити на наредним изборима, и да наша борба није узалудна – рекао је Мандић.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    18h 59m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    20h 10m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    21h 36m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    21h 41m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    21h 9m
    0