Манфред Лајтнер нови командант Вишенационалног батаљона

20.08.2019. 19:56
0
ИЗВОР: Срна

Kомандат Еуфора Рајнхард Тришак именовао је данас на мјесто команданта Вишенационалног батаљона Манфреда Лајтнера, који је претходно служио у мисијама на Kосову и Метохији и у Чаду.

Лајтнер је од досадашњег команданта ове јединице Алфреда Санзе преузео кохерентну и изузетно способну војну јединицу која дјелује под геслом "Једна мисија, један тим" и која је посвећена култури мултинационалости, вриједностима и духу операције "Алтеа", саопштено је из Еуфора. 

Тришак је рекао да присуство Еуфора појачава осјећај безбједности код становништва, те да је потребно задржати отворено и видљиво присуство у име ЕУ како би увјерили грађане БиХ да им је стало до њихове безбједности. 

-"Ваша посвећеност, као и посвећеност Вишенационалног батаљона, томе да све буде обављено и то на исправан начин представља примјер онога шта ми радимо"-, поручио је Тришак који је одао признање пуковнику Санзу на његовом вођству. 

Одлазећи командант батаљона захвалио је војницима на њиховој оданости, спремности и колегијалности, нагласивши да му је била част да служи као њихов командант у протеклих шест мјесеци.

Након примопредаје командне дужности, Тришак је одликовао Санзу медаљом за службу у операцији "Алтеа", као и стотињак војника Вишенационалног батаљона. 

Вишенационални батаљон чине војници из Аустрије, Мађарске и Турске који ће поново имати водећу улогу у овогодишњој вјежби "Брзи одговор" која се одржава у јесен. Он ће за ту прилику бити ојачан елементима резервних снага и оствариваће блиску сарадњу са локалним властима у БиХ у увјежбавању потребних вјештина, додаје се у саопштењу.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице
Саобраћајка код Сребреника: Возач изгубио контролу, оклопњак ЕУФОР-а остао без точка Саобраћајка код Сребреника: Возач изгубио контролу, оклопњак ЕУФОР-а остао без точка
Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    21m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    26m
    1
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    13h 48m
    0
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    1h 18m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    12h 21m
    0