Марија Пантелић ђак генерације Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници

15.06.2024. 12:09
0
ИЗВОР: katera.news

Марија Пантелић проглашена је за ђака генерације власеничког Средњошколског центра „Милорад Влачић“.

Школовање је завршило 80 матураната, по једно одјељење: гимназијалаца, фармацеутских, физиотерапеутских и шумарских техничара и бравара-заваривача, а титула најбоље припало је њој.

Марија је током школовања низала успјехе на бројним такмичењима из физике, математике, географије, а била је и стуб женске кошаркашке екипе која се, осим регионалним и републичким, окитила и медаљама европског вицешампиона.

Директор Средњошколског центра „Милорад Влачић“ Пајисија Петровић поручио је матурантима да се увијек , гдје год ишли, сјете своје школе и својих професора.

- Живот није лак, сервираће вам и неке лоше ствари, а ја мислим да смо вас научили да превазиђу недаће, да кад паднете, устанете још чвршћи и јачи – рекао је Петровић.

Пригодне награде и диплома „Вук Караџић“ уручене је и ученици које је током школовања имала све петице и примјерно владање, фармацеутском техничару Марији Ковачевић.

- Велика ми је част што сам изабрана за ђака своје генерације. Желим да се захвалим првенствено својим родитељима, а онда професорима, директору и свим радницима школе који су стајали уз нас ове четири године, бодрили нас и спремали за даљи пут који  нам предстоји. Школа није била мјесто на коме само учимо, него мјесто гдје смо стекли нова пријатељства, искуства, незаборавне успомене - рекла је Пантелић.

Коментари 0
Повезане вијести
Нормализован саобраћај на путу Власеница-Кладањ Нормализован саобраћај на путу Власеница-Кладањ
Удес на путу Власеница-Кладањ, обустављен саобраћај Удес на путу Власеница-Кладањ, обустављен саобраћај
Дјеца из Лепосавића осјетила топлину дома породице Ђурић из Власенице Дјеца из Лепосавића осјетила топлину дома породице Ђурић из Власенице
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    12h 3m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    8h 35m
    0
  • У Српској поскупљује брашно
    13h 33m
    1
  • На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
    9h 42m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    2h 56m
    1