Марија Пантелић ђак генерације Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници

15.06.2024. 12:09
0
ИЗВОР: katera.news

Марија Пантелић проглашена је за ђака генерације власеничког Средњошколског центра „Милорад Влачић“.

Школовање је завршило 80 матураната, по једно одјељење: гимназијалаца, фармацеутских, физиотерапеутских и шумарских техничара и бравара-заваривача, а титула најбоље припало је њој.

Марија је током школовања низала успјехе на бројним такмичењима из физике, математике, географије, а била је и стуб женске кошаркашке екипе која се, осим регионалним и републичким, окитила и медаљама европског вицешампиона.

Директор Средњошколског центра „Милорад Влачић“ Пајисија Петровић поручио је матурантима да се увијек , гдје год ишли, сјете своје школе и својих професора.

- Живот није лак, сервираће вам и неке лоше ствари, а ја мислим да смо вас научили да превазиђу недаће, да кад паднете, устанете још чвршћи и јачи – рекао је Петровић.

Пригодне награде и диплома „Вук Караџић“ уручене је и ученици које је током школовања имала све петице и примјерно владање, фармацеутском техничару Марији Ковачевић.

- Велика ми је част што сам изабрана за ђака своје генерације. Желим да се захвалим првенствено својим родитељима, а онда професорима, директору и свим радницима школе који су стајали уз нас ове четири године, бодрили нас и спремали за даљи пут који  нам предстоји. Школа није била мјесто на коме само учимо, него мјесто гдје смо стекли нова пријатељства, искуства, незаборавне успомене - рекла је Пантелић.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца из Лепосавића осјетила топлину дома породице Ђурић из Власенице Дјеца из Лепосавића осјетила топлину дома породице Ђурић из Власенице
Kошаркаш великог срца Kошаркаш великог срца
Власеница очекује кошаркашки спектакл Власеница очекује кошаркашки спектакл
Најчитаније
 • Ватрогасци из Источног Сарајева потресном поруком опростили се од младог колеге
  22h 1m
  0
 • Убијене двије особе, једна повријеђена
  10h 30m
  0
 • Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
  17h 1m
  6
 • Мостарка има рак који је метастазирао, а и супруг јој је тешко болестан: Помозимо јој у лијечењу
  21h 16m
  0
 • Путниче намјерниче, ако пролазиш кроз Улм сврати на српско војничко гробље
  11h 32m
  2