Марина Куртеш на Европском првенству за каратисте у Тбилисију

08.02.2024. 08:35
1
ИЗВОР: glassrpske.com

За младе каратисте Марину Куртеш и Луку Пејића слиједе велики изазови на старту нове сезоне. Као чланови репрезентације БиХ отпутовали су на Европско првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре који се одржава у грузијском Тбилисију.

Такмичење ће бити одржано од суботе, а на њему ће наступити сви најквалитетнији такмичари у овом спорту. Марина Куртеш ће наступити у борбама у категорији до 68 килограма.

- Европско првенство ће за мене бити велики изазов. Наступићу у конкуренцији млађих сениора. У мојој новој категорији до 68 килограма биће 28 такмичарки. Конкуренција је веома јака и очекују ме квалитетне борбе. Част ми је што ћу с колегом Луком Пејићем из бањалучке Енергије бити једини представник Карате савеза Републике Српске и потрудићу се да будем што успјешнија - истакла је чланица Карате клуба Славија.

Куртешова је прошле године освојила бронзу на првенству Европе, али се ситуација промијенила од тада.

- Прошле године сам се такмичила у мањој категорији до 61 килограм и освојила сам бронзану медаљу. Сад ће ипак бити другачије, јер је нова категорија и противнице су релативно непознате. Ипак, надам се добром резултату - додала је Куртешова.

Марина је имала сјајну увертиру за наредно Европско првенство. Наиме, она је током протекле двије седмице освојила титуле шампиона Републике Српске и БиХ у сениорској конкуренцији. Била је убједљива на оба такмичења.

- На првенствима Републике Српске и БиХ у сениорској конкуренцији имала сам добре наступе. Освојила сам титуле шампиона на оба такмичења и показала да сам се у доброј форми. То је оно што ме сигурно радује пред наступе у Тбилисију. Квалитетно сам радила у протеклом периоду, провјере на првенствима су биле одличне и на основу тога градим оптимизам пред Европско првенство - додала је такмичарка Славије.

Вагање и жријеб за Европско првенство биће одржано данас, а на татами ће највјероватније изаћи у суботу првог дана такмичења.

Рекорд

На Европском првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре у Тбилисију очекује се рекордан број такмичара. Своје представнике имаће 48 земаља, а на Европском првенству биће више од 1200 каратиста што ће бити нови рекорд по броју учесника.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mongol 08.02.2024. 16:55
    Srećno Marina....
Повезане вијести
Марина Kуртеш поново златна Марина Kуртеш поново златна
Марина Куртеш шампионка Босне и Херцеговине Марина Куртеш шампионка Босне и Херцеговине
Марина Куртеш првакиња Републике Српске Марина Куртеш првакиња Републике Српске
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    14h 10m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    15h 25m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    21h 16m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 43m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    21h 35m
    0