Marina Kurteš na Evropskom prvenstvu za karatiste u Tbilisiju

08.02.2024. 08:35
1
IZVOR: glassrpske.com

Za mlade karatiste Marinu Kurteš i Luku Pejića slijede veliki izazovi na startu nove sezone. Kao članovi reprezentacije BiH otputovali su na Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore koji se održava u gruzijskom Tbilisiju.

Takmičenje će biti održano od subote, a na njemu će nastupiti svi najkvalitetniji takmičari u ovom sportu. Marina Kurteš će nastupiti u borbama u kategoriji do 68 kilograma.

- Evropsko prvenstvo će za mene biti veliki izazov. Nastupiću u konkurenciji mlađih seniora. U mojoj novoj kategoriji do 68 kilograma biće 28 takmičarki. Konkurencija je veoma jaka i očekuju me kvalitetne borbe. Čast mi je što ću s kolegom Lukom Pejićem iz banjalučke Energije biti jedini predstavnik Karate saveza Republike Srpske i potrudiću se da budem što uspješnija - istakla je članica Karate kluba Slavija.

Kurtešova je prošle godine osvojila bronzu na prvenstvu Evrope, ali se situacija promijenila od tada.

- Prošle godine sam se takmičila u manjoj kategoriji do 61 kilogram i osvojila sam bronzanu medalju. Sad će ipak biti drugačije, jer je nova kategorija i protivnice su relativno nepoznate. Ipak, nadam se dobrom rezultatu - dodala je Kurtešova.

Marina je imala sjajnu uvertiru za naredno Evropsko prvenstvo. Naime, ona je tokom protekle dvije sedmice osvojila titule šampiona Republike Srpske i BiH u seniorskoj konkurenciji. Bila je ubjedljiva na oba takmičenja.

- Na prvenstvima Republike Srpske i BiH u seniorskoj konkurenciji imala sam dobre nastupe. Osvojila sam titule šampiona na oba takmičenja i pokazala da sam se u dobroj formi. To je ono što me sigurno raduje pred nastupe u Tbilisiju. Kvalitetno sam radila u proteklom periodu, provjere na prvenstvima su bile odlične i na osnovu toga gradim optimizam pred Evropsko prvenstvo - dodala je takmičarka Slavije.

Vaganje i žrijeb za Evropsko prvenstvo biće održano danas, a na tatami će najvjerovatnije izaći u subotu prvog dana takmičenja.

Rekord

Na Evropskom prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u Tbilisiju očekuje se rekordan broj takmičara. Svoje predstavnike imaće 48 zemalja, a na Evropskom prvenstvu biće više od 1200 karatista što će biti novi rekord po broju učesnika.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Mongol 08.02.2024. 16:55
    Srećno Marina....
Povezane vijesti
Marina Kurteš ponovo zlatna Marina Kurteš ponovo zlatna
Marina Kurteš šampionka Bosne i Hercegovine Marina Kurteš šampionka Bosne i Hercegovine
Marina Kurteš prvakinja Republike Srpske Marina Kurteš prvakinja Republike Srpske
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    18h 24m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    19h 35m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    21h 1m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    21h 6m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    20h 34m
    0