Медији: Суд БиХ одбио жалбу СДС-а на одлуку ЦИК-а

07.06.2024. 16:49
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Суд Босне и Херцеговине одбио је жалбу СДС-а на одлуку Централне изборне комисије да им забрани учешће на локалним изборима у октобру ове године, сазнаје "Н1".

Жалба је одбијена као неоснована.

Подсјетимо, ЦИК је одбио СДС-а за учешће на локалним изборима јер је странка СДС послала пријаву ЦИК-у с рачуном на име генералног секретара. То су учинили зато што је СДС под санкцијама.

- Политичка странка и независни кандидат који учествују на изборина, дужни су отворити посебан рачун за финансирање трошкова кампање. Рачун отвара орган који овласти политичка странка - рекли су из ЦИК-а тада.

Али, пронађено је рјешење. Новоформирани политички субјект "СДС Воља народа" добио је одобрење ЦИК-а за улазак у изборну трку током јучерашњег дана и овјерена им је пријава, наводи "N1".

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе
СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА! СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА!
ОО СДС-а Источна Илиџа отвара предизборну кампању ОО СДС-а Источна Илиџа отвара предизборну кампању
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 10m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 33m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 6m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 3m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 54m
    0