Међународна акција: Ухапшено 57 педофила, међу њима и учитељи

08.03.2024. 17:03
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Петорица педофила ухапшена су у Хрватској у међународној акцији и против њих су поднесене кривичне пријаве због искориштавања дјеце за порнографију, саопштила је хрватска Дирекција полиције.

Из полиције наводе да је у прошлогодишњој међународној акцији, чији се подаци тек сада могу објавити, утврђен идентитет петорице осумњиченика који су дијелили садржаје сексуалног злостављања дјеце на подручју три хрватске полицијске управе.

У два случаја је утврђено да су починиоци страни држављани који су на подручју Хрватске боравили привремено те је даља криминалистичка истрага настављена путем међународне полицијске сарадње.

Утврђено је да су починиоци учитали и подијелили укупно више од 46.000 датотека које приказују сексуално злостављање дјеце.

Према наводима Дирекције полиције Хрватске, током септембра у склопу Емпактове акције коју је подржао Европол, ухапшено је укупно 57 мушкараца из свих слојева друштва, а осумњичени су за ширење материјала о сексуалном злостављању дјеце кориштењем пир-ту-пир мрежа.

Ријеч је о осумњиченима доби од 23 до 72 године, а њихова просјечна старост је 49 година. Четири осумњиченика су учитељи, а један ради с дјецом с посебним потребама, што акцију чини још значајнијом, истиче Дирекција полиције, преноси Срна.

Неки од ухапшених имали су директан контакт дјеци захваљујући својој професији, а десет их је имало и властиту дјецу.

Најмање једно дијете је спасено од континуираног тјелесног злостављања, док се за осталу дјецу може сматрати да су спасена од потенцијалног злостављања.

Осим Хрватске, у акцијама против сексуалних злостављача дјеце учествовало је још 26 европских земаља, преносе хрватски медији.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    MUKA 09.03.2024. 11:49
    Zavladalo neko djavolje I bolesno vrijeme I ljudi.
Повезане вијести
Ко је крив за бјекство осуђеног за педофилију? Ко је крив за бјекство осуђеног за педофилију?
Ухапшена група педофила у Србији Ухапшена група педофила у Србији
Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    14h 36m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    15h 51m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    21h 42m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    20h 9m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    22h 1m
    0