Мичић: Бити најбољи спортиста своје општине посебна је част (ФОТО)

18.03.2022. 13:16
0
ИЗВОР: Катера

Бити спортиста своје општине је посебна част која је у мени пробудила још више љубави према спорту и доказала да сам на путу који је једини истински исправан, отпочиње разговор за наш портал Вук Мичић, најбољи спортиста општине Источна Илиџа за протеклу 2021. годину.

- Сигуран сам да титула најбољег спортисте општине Источна Илиџа у потпуности припада мени. Ово признање ме мотивише за даљи рад и нове побједе – наставља Мичић.

Говорећи о својим успјесима, он истиче да иза сваке медаље и успјеха стоји напоран рад и много одрицања.

- Не гледам ни на један мој успјех и борбу у рингу као на нешто што је тешко јер сам уткао љубав у спорт и то волим. Најтежи ми пада, понекад, одрицање од неких задовољстава и одвојеност од друштва и излазака у ноћне клубове, јер тако пропуштам многе важне догађаје у мом животу и животу мојих пријатеља – говори Мичић.

У разговору за наш портал, Мичић је рекао да је од мноштва награда најпоноснији на титулу најбољег младог боксера Босне и Херцеговине, као и на учешће на европском првенству у Будви и свјетском првенству у Пољској.

-  Са ова два велика првенства вратио сам се без медаље, али ће ми сигурно остати у памћењу јер су то велики догађаји на којима се сваки спортиста осјећа битно. Трајно ће ми остати урезани у памћење и због тога што сам на европском првенстру боксовао са Украјинцем који је сениорски свјетски и европски првак у овом олимпијском спорту, а на првенству свијета са првацима Бразила и Украјине, које су сигурно велике спортске силе – објашњава он.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Говорећи о даљим плановима, Мичић је рекао да очекује да ће сљедеће године бити сениорски првак државе, с обзиром на то да ове године, према његовим ријечима, није ишао на државно сениорско првенство јер је тек прешао у ту категорију.

- Тај прелазак је тежак, а ја морам постати јачи, зрелији и искуснији боксер да бих био први. Тренираћу јако цијеле године, а тек када буде потребно направићу паузу од тренинга и наставићу послије паузе још вредније да радим како бих остварио свој циљ. Што се тиче неке сјајније медаље са великих првенстава, било би одлично када бих донио медаљу са европског или свјетског првенства под заставом Србије – рекао је Мичић.

Његови планови су да, поред два професионална меча, однесе побједу у још неколико професионалних мечева ове године и да се на професионалној ранг-љествици попнем на што вишу позицију.

Вук Мичић је рођен 14. септембра 2002. године. Завршио је Средњу школу „28. јуни“ у Источном Сарајеву, смјер машински техничар за компјутерско конструисање.

Добитник је бројних награда у боксу и кик-боксу. У кик-боксу је био четири пута првак Републике Српске, у боксу два пута првак Српске и најбољи омладински боксер Босне и Херцеговине.

Првак Републике Српске је био 2020. и 2021. године и најбољи боксер Републике Српске 2020. године. Освајач је балканских купова у кик-боксу и другог мјеста на Првенству Београда. Учесник је европских и свјетских првенстава у боксу, а на Свјетском првенсту у боксу, које се одржало у Пољској, заузео је седамнаесто мјесто.

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 46m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    8h 10m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    6h 25m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    22h 54m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    8h 4m
    0