Mičić: Biti najbolji sportista svoje opštine posebna je čast (FOTO)

18.03.2022. 13:16
0
IZVOR: Katera

Biti sportista svoje opštine je posebna čast koja je u meni probudila još više ljubavi prema sportu i dokazala da sam na putu koji je jedini istinski ispravan, otpočinje razgovor za naš portal Vuk Mičić, najbolji sportista opštine Istočna Ilidža za proteklu 2021. godinu.

- Siguran sam da titula najboljeg sportiste opštine Istočna Ilia u potpunosti pripada meni. Ovo priznanje me motiviše za dalji rad i nove pobjede – nastavlja Mičić.

Govoreći o svojim uspjesima, on ističe da iza svake medalje i uspjeha stoji naporan rad i mnogo odricanja.

- Ne gledam ni na jedan moj uspjeh i borbu u ringu kao na nešto što je teško jer sam utkao ljubav u sport i to volim. Najteži mi pada, ponekad, odricanje od nekih zadovoljstava i odvojenost od društva i izlazaka u noćne klubove, jer tako propuštam mnoge važne događaje u mom životu i životu mojih prijatelja – govori Mičić.

U razgovoru za naš portal, Mičić je rekao da je od mnoštva nagrada najponosniji na titulu najboljeg mladog boksera Bosne i Hercegovine, kao i na učešće na evropskom prvenstvu u Budvi i svjetskom prvenstvu u Poljskoj.

-  Sa ova dva velika prvenstva vratio sam se bez medalje, ali će mi sigurno ostati u pamćenju jer su to veliki događaji na kojima se svaki sportista osjeća bitno. Trajno će mi ostati urezani u pamćenje i zbog toga što sam na evropskom prvenstru boksovao sa Ukrajincem koji je seniorski svjetski i evropski prvak u ovom olimpijskom sportu, a na prvenstvu svijeta sa prvacima Brazila i Ukrajine, koje su sigurno velike sportske sile – objašnjava on.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Govoreći o daljim planovima, Mičić je rekao da očekuje da će sljedeće godine biti seniorski prvak države, s obzirom na to da ove godine, prema njegovim riječima, nije išao na državno seniorsko prvenstvo jer je tek prešao u tu kategoriju.

- Taj prelazak je težak, a ja moram postati jači, zreliji i iskusniji bokser da bih bio prvi. Treniraću jako cijele godine, a tek kada bude potrebno napraviću pauzu od treninga i nastaviću poslije pauze još vrednije da radim kako bih ostvario svoj cilj. Što se tiče neke sjajnije medalje sa velikih prvenstava, bilo bi odlično kada bih donio medalju sa evropskog ili svjetskog prvenstva pod zastavom Srbije – rekao je Mičić.

Njegovi planovi su da, pored dva profesionalna meča, odnese pobjedu u još nekoliko profesionalnih mečeva ove godine i da se na profesionalnoj rang-ljestvici popnem na što višu poziciju.

Vuk Mičić je rođen 14. septembra 2002. godine. Završio je Srednju školu „28. juni“ u Istočnom Sarajevu, smjer mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje.

Dobitnik je brojnih nagrada u boksu i kik-boksu. U kik-boksu je bio četiri puta prvak Republike Srpske, u boksu dva puta prvak Srpske i najbolji omladinski bokser Bosne i Hercegovine.

Prvak Republike Srpske je bio 2020. i 2021. godine i najbolji bokser Republike Srpske 2020. godine. Osvajač je balkanskih kupova u kik-boksu i drugog mjesta na Prvenstvu Beograda. Učesnik je evropskih i svjetskih prvenstava u boksu, a na Svjetskom prvenstu u boksu, koje se održalo u Poljskoj, zauzeo je sedamnaesto mjesto.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarac povukao odluku o dodjeli 5.000 KM Ruduljiću Košarac povukao odluku o dodjeli 5.000 KM Ruduljiću
Suvozač teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u Istočnoj Ilidži Suvozač teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u Istočnoj Ilidži
Božović osvojio 60,19 odsto glasova, Vujičić 39,81 odsto Božović osvojio 60,19 odsto glasova, Vujičić 39,81 odsto
Najčitanije
  • Košarac povukao odluku o dodjeli 5.000 KM Ruduljiću
    20h 55m
    10
  • Pisma čitalaca: Labud gladan, kućica mu mala, gađaju ga kamenjem
    22h 13m
    24
  • Suvozač teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u Istočnoj Ilidži
    23h 20m
    0
  • Sutra glavni pretres protiv Amira Kujovića
    20h 8m
    6
  • Donesena naredba o otvaranju vreća sa glasačkim listićima i ponovno brojanje
    18h 13m
    1