Милићани помажу Петку да би му омогућили боље услове за живот

11.10.2020. 11:03
0
ИЗВОР: СРНА

Тешка животна прича Петка Павловића, о коме су због менталних потешкоћа бринули родитељи, али је и без њих остао, дирнула је Милићане, његове суграђане, да помогну овом младићу, кориснику социјалне помоћи, како би му обезбиједили услове достојне за живот човјека.

Сада двадесетседмогодишњи Петко је као дјечак са родитељима избјегао из родне Илиџе у Милиће. За три године изгубио је родитеље који су му били животни ослонац. Мајку Стану и оца Момчила однијела је тешка болест. До смрти су се бринули о сину којем је због менталних тешкоћа потребна помоћ 24 часа.

Његови суграђани наводе да Петку треба свакодневна помоћ, да га не смију напустити нити заборавити, јер је сам.

Петко се у разговору за Срну присјетио да је у Милиће дошао као мали, да су се често селили и да сада нема никога. У Милићима је завршио средњу школу, учио је обраду дрвета.

Он је рекао и како се сјећа да је једном на екскурзији у основној школи пао и ударио главом у бетон, да су га спасиле неке дјевојчице. Од тада су га родитељи, како је навео, водили љекару.

-Сахранио сам оца и мајку. Имам кухињу, собицу, купатило и немам услова за хигијену - испричао је овај младић, који живи у кући, која му је послије смрти дата на кориштење без новчане надокнаде.

Акцију под називом "Помозимо Пелу" покренуо је Горан Милановић из Милића од кога је Петко једном тражио помоћ.

-Долазио је на моја врата, нисам био код куће, супруга ми је рекла да ме тражио. Виђао сам га у Милићима, али нисам знао ко је и шта хоће. Пронашао сам га, отишао код њега кући, видио ситуацију и нисам оклијевао, одмах сам позвао људе да му помогну -  рекао је Милановић.

Он је додао да су му се за један дан јавили многи добротвори уз чију помоћ су обезбиједили нешто новца, одјећу, храну, пећ од фирме "Саматини"

-Људи су му довезли и дрва што ће му помоћи да преброди зиму - рекао је Милановић.

Јавили су се, истакао је, и људи који су спремни да дају новац да се нађе условнији смјештај за Петка.

-Трудићемо се да прикупимо новац за неку гарсоњеру јер овдје станови нису скупи. То би за њега било идеално. У наредним данима тражићемо помоћ од локалних фирми, а предаћемо и молбу да му се одобре средства за туђу његу и помоћ. Он свакодневно мора имати помоћ - навео је Милановић.

Милановић је позвао све који имају могућност да помогну Петку јер нечије мало њему значи много.

Петку Павловићу се може помоћи и уплатом на његов жиро рачун у Новој банци: 555-400-003-866-15-93

Коментари 0
Повезане вијести
У Братунцу одржана хуманитарна смотра ветерана фолклора У Братунцу одржана хуманитарна смотра ветерана фолклора
"Улични свирачи" сакупили 1.250 КМ за лијечење Mарка Павловића "Улични свирачи" сакупили 1.250 КМ за лијечење Mарка Павловића
За лијечење Анђеле прикупљено 6.600 КМ За лијечење Анђеле прикупљено 6.600 КМ
Најчитаније
 • Прије 30 година формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
  16h 42m
  0
 • У Сарајеву син запалио оца и побјегао
  7h 56m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце Српске гарде Илиџа (ФОТО)
  13h 40m
  0
 • Више од 200 учесника на планинарском слету на Требевићу
  10h 3m
  0
 • Заслужено славље "Соколова" у дербију
  8h 10m
  0