Миличевић: Да би Српска кренула ка оздрављењу морамо остварити изборну побједу

14.06.2023. 14:21
1
ИЗВОР: katera.news

Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке, сматра да би се кренуло ка оздрављењу Републике Српске ова странка мора остварити изборну побједу. За тако велику ствар, поручио је Миличевић, потребна је озбиљна и добра организација странке, као и шири фронт странака, организација и људи, али да је уз велики труд и залагање могуће постићи тај резултат.

Миличевић наводи да је Српској и њеном становништву, како би се изборили са бројним проблемима, умјесто популизма и испразне приче, потребна одговорна национална политика која ће дати конкретне резултате.

Такође, он наводи да је потребно понудити конкретна рјешења како би ово друштво након дуго времена коначно кренуло напријед и истиче да ће политика СДС ићи у том правцу.

- Након периода стварања Републике Српске када се водила права национално одговорна политика, која је имала конкретне резултате, ушло се у период испразне приче. Данас када кажете референдум људи се отприлике насмију и одмахну руком говорећи да у то више нико не вјерује. Људи који су излизали националну реторику су криви за ту врсту апатије у који нико не вјерују у било шта и у промјену ситуације на боље - напомиње Миличевић.

Он каже да испред Српске демократске странке стоји велики и важан задатак како анимирати људе и увјерити их да је ствари могуће промијенити на боље.

- Тренутно су људи изгубили повјерење у политику због континуитета лоших одлука и пада животног стандарда. Опозиција мора нудити промјене, а оне морају бити такве да народ вјерује да сте ви алтернатива и да ће оно о чему говори спровести у дјело - наводи Миличевић, те додао да нема спонтаних резултата и да успјех иде уз добру организацију.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Građanin 14.06.2023. 16:32
  Prvo očistite ološ u svojoj stranci da biste dobili izbore. Vi ste i pobijeđeni jer takvi niste alteralternativa, mlade u prvi plan, stari kadrovi su vas doveli gdje jeste.
Повезане вијести
У Источном Сарајеву рођен један дјечак У Источном Сарајеву рођен један дјечак
Власеница очекује кошаркашки спектакл Власеница очекује кошаркашки спектакл
У Српску стигла дјеца са Косова и Метохије У Српску стигла дјеца са Косова и Метохије
Најчитаније
 • Метеоаларм издао упозорење за девет регија у БиХ
  11h 10m
  0
 • Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника
  8h 18m
  1
 • Шта је Србији потребно да са два бода прође даље?
  9h 36m
  0
 • Најбржи начин да расхладите аутомобил који је био паркиран на сунцу
  10h 16m
  0
 • Сутра нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином
  7h 30m
  0