Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке

25.04.2024. 12:26
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник СДС-а Милан Миличевић изјавио је да је задовољан пронађеним начином како да запослени у овој странци, која се финансира из буџета Републике Српске, добију лична примања након што је СДС-у угашен рачун, али и указао да је то само дјелимично рјешење проблема.

- Успјели смо да одледимо средства која, према закону припадају СДС-у, а везана су за републички буџет, односно онај дио средства којим се странка финансира на основу свог изборног резултата - рекао је Миличевић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Миличевић је навео да остаје много посла на другим проблемима у којима је СДС од када је партији угашен рачун.

- Постоје и други извори финансирања, као што су извори по изборном резултату из броја посланика на нивоу БиХ и броја одборника на локалним нивоима. Та средства су предмет нашег интересовања. То су средства која нам припадају, а која су замрзнута - напоменуо је Миличевић.

Он је додао да је банци код које су имали рачун упућена тужба, јер је, према мишљењу адвоката странке, рачун угашен противзаконито.

Миличевић је навео и да странка на чијем је челу отклања техничке проблеме у вези са изласком на изборе под називом СДС, те да је близу рјешења.

Говорећи о изборном законодавству и изласку на изборе, Миличевић је оцијенио да "не постоје реални услови за нормалне изборе".

Коментари 0
Повезане вијести
Милован Бјелица кандидат СДС-а за начелника општине Соколац Милован Бјелица кандидат СДС-а за начелника општине Соколац
Главни одбор: СДС и 9. јануар - услови опстанка Републике Српске Главни одбор: СДС и 9. јануар - услови опстанка Републике Српске
Божовић: Забрана изласка на изборе СДС-у још један корак који води ка укидању Републике Српске Божовић: Забрана изласка на изборе СДС-у још један корак који води ка укидању Републике Ср...
Најчитаније
 • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
  2h 51m
  0
 • Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника
  22h 9m
  2
 • Шта је Србији потребно да са два бода прође даље?
  23h 27m
  0
 • Требињци уловили сома на Билећком језеру, дужине скоро два метра
  15h 44m
  2
 • Кафе “Пинки” побједник турнира “Коран 2024”
  3h 34m
  0