Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке

25.04.2024. 12:26
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник СДС-а Милан Миличевић изјавио је да је задовољан пронађеним начином како да запослени у овој странци, која се финансира из буџета Републике Српске, добију лична примања након што је СДС-у угашен рачун, али и указао да је то само дјелимично рјешење проблема.

- Успјели смо да одледимо средства која, према закону припадају СДС-у, а везана су за републички буџет, односно онај дио средства којим се странка финансира на основу свог изборног резултата - рекао је Миличевић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Миличевић је навео да остаје много посла на другим проблемима у којима је СДС од када је партији угашен рачун.

- Постоје и други извори финансирања, као што су извори по изборном резултату из броја посланика на нивоу БиХ и броја одборника на локалним нивоима. Та средства су предмет нашег интересовања. То су средства која нам припадају, а која су замрзнута - напоменуо је Миличевић.

Он је додао да је банци код које су имали рачун упућена тужба, јер је, према мишљењу адвоката странке, рачун угашен противзаконито.

Миличевић је навео и да странка на чијем је челу отклања техничке проблеме у вези са изласком на изборе под називом СДС, те да је близу рјешења.

Говорећи о изборном законодавству и изласку на изборе, Миличевић је оцијенио да "не постоје реални услови за нормалне изборе".

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    15h 21m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    23h 47m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    22h 2m
    13
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    2h 25m
    1
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    14h 9m
    0