Миличевић и Вуковић вратили се са ходочашћа за малу Магдалену

22.05.2023. 16:02
1
ИЗВОР: srna.rs

Синиша Миличевић и Ненад Вуковић из Источног Сарајева вратили су се након хуманитарног похода и уплатили нешто више од 2.200 КМ, колико су током пјешачења од овог града до Манастира Острог прикупили као помоћ за лијечење мале Магдалене Влашки из Трнова.

Миличевић је изјавио Срни да су на жиро рачун уплатили новац који су им добри људи давали, као и оно што су сами прикупили, те вјерује да су неки и самостално уплаћивали средства за помоћ малој Магдалени.

- Подстакнути жељом да допринесемо сакупљању новца потребног за лијечење десетогодишње Магдалене, којој је потребно 300.000 евра за лијечење након операције мозга, у понедјељак, 15. маја, кренули смо на поклоњење Светом Василију Острошком - рекао је Миличевић.

Он је навео да су пут дуг 200 километара подијелили у пет етапа, у вјери и нади да ће сваку завршити тако да у петак, 19. маја, дођу у острошку светињу на поклоњење светитељу, те је тако и било.

- Са трепетом и тихим узбуђењем смо се приближавали Манастиру Острог, гдје смо се, слава Богу и Светитељу, успели уочи вечерње службе. Поклонили смо се Свецу, гдје је свештеномонах прочитао молитву за здравље мале Магдалене - истакао је Миличевић.

Он је нагласио да их је након тога угостио и високопреподобни игуман острошки Сергије са братијом, који су их испратили касно увече, уз дарове и са благословима и молитвама за здравље дјевојчице Магдалене и њихових породица.

- Надамо се и вјерујемо да је Господ путем нашег Светог Василија Острошког примио наш принос и молитву да Магдалена Влашки буде излијечена и да је наше ходочашће подстакло на сакупљање пријеко потребног новца. Да је слава и хвала Господу нашем Исусу Христу, Мајци Божијој и Светом Василију Острошком за све! - поручио је Миличевић.

Милићевић и Вуковић за пут нису ни од кога тражили материјалну подршку, већ су одлучили да се одрекну свега што им није неопходно током ходочашћа, па су понијели само основно од хране и одјеће, а планирали су да спавају под шатором.

- Први дан смо стигли до Доброг Поља, ходајући 40 километара што смо уз паузе и непрестану кишу у путу прешли, а у Добром Пољу добри човјек, власник угоститељског објекта, угостио нас је и дозволио да коначимо унутар објекта, па нисмо морали да спавамо под шатором, напољу - испричао је Миличевић.

Миличевић је рекао да су други дан, у уторак, 20. маја, од Доброг Поља кренули око 6.00 часова ујутру до сљедећег одредишта - Брода на Дрини, на граници БиХ са Црном Гором.

Он је навео да им је конак пружен у рафтинг кампу на Дрини, а да су трећи дан кренули на пут од Манастира Пива, прелазећи границу БиХ са Црном Гором, захтјевну етапу, што због промјенљивог времена, што због успона.

Миличевић је напоменуо да их је у Манастиру Пива игуман угостио и примио на конак, те навео да су четвртог дана пошли пут Никшића ујутро, а вријеме се смирило.

- Били смо без воде у дужини од 30 километара, јер је крај био без успутних чесми и ненасељен. Тек надомак Никшића добри људи који су градили кућу дали су нам флашу воде, иако и сами без питке воде у том крају - напоменуо је Миличевић.

Он је рекао да су у Никшић стигли увече, већ прилично исцрпљени, а награда им је била најтоплија јер их је у свој дом примио Велимир Луле Касалица са својом породицом.

- Домаћински нас је угостио и не само храном и видањем рана на ногама, него и срцем и душом. Припремили смо се за посљедњу етапу - успињање код нашег Светог Василија Острошког, слава Му и милост! - рекао је Миличевић.

Миличевић је навео да су посљедњег дана, у петак, 19. маја, кренули касније ујутру, свјесни да се њихов ход и молитва за Магдалену приближавају крају.

Он је напоменуо да свако ко жели да помогне може уплатити новац на жиро рачун који је отворен за ову намјену.

Уплате на рачун могу се извршити и на број 552-000-197-565-8815 у Адико банци на име Зорица Дурсун, Трг Срђана Кнежевића осам, 71220 Трново.

Осмогодишња Магдалена Влашки из Трнова болује од малигне болести и тренутно је на лијечењу у Клиничком центру Србије у Београду, након чега би лијечење требало да настави у иностранству, за шта је потребно прикупити око 300.000 евра.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mile 22.05.2023. 18:45
    Bravo momci ,da vaše molitve i Svetog Vasilija Ostroskog budu u pomoci malenom djevojcici
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Митрополит Јоаникије: Пут спасења је уски пут Митрополит Јоаникије: Пут спасења је уски пут
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    20h 51m
    3
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    22h 29m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    18h 37m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    15h 44m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    18h 42m
    0