Миличевић писао Предсједништву странке: „Не желим подјеле у СДС”

08.06.2022. 20:05
6
ИЗВОР: istokrs.com

Предсједник Главног одбора СДС и начелник општине Теслић Милан Миличевић одустао је од потенцијалне кандидатуре за српског члана Предсједништва БиХ испред ове партије.

Миличевић је у писму упућеном члановима Предсједништва СДС због немогућности присуствовања данашњем састанку, навео да је овакав потез логичан слијед након што му је лидер странке на прошлој сједници предложио да размисли о повлачењу кандидатуре, јер би она могла да доведе до подјеле у странци.

„Сматрам да предсједник странке већ дуго ствара предуслове и амбијент за своју кандидатуру на коју, по мишљењу многих има право као предсједник. На прошлој сједници Предсједништва, предсједник СДС-а је предложио да до сљедеће сједнице, а која се управо данас одржава, размислим о повлачењу своје кандидатуре да не би дошло до подјеле у странци и прегласавања те да се предсједнику СДС-а омогући кандидатура. Као рационалан човјек са много политичког и животног искуства желим предсједнику Српске демократске странке, који својом функцијом има право првог избора, успјешну кампању и да нас са својим личним оптимизмом доведе до побједе”, навео је Миличевић у писму.

Такође, Миличевић је у писму истакао да и заказан термин одржавања сједнице Предсједништва странке, у моменту када он није у прилици да присуствује, говори много.

Писмо Милана Миличевића упућено члановима Предсједништва СДС преносимо у цијелости:

“Поштоване колеге, чланови Предсједништва Српске демократске странке,

данас је један од најважнијих и најсрећнијих дана у мом животу. Данас, након старијег сина Александра и његове супруге Ане, и мој млађи син Јован постаје љекар.

Данас нећу присуствовати сједници Предсједништва. Присуствоваћу одбрани Дипломског рада мог сина која се одржава управо за вријеме одржавања сједнице. Признаћете, веома јак разлог.

Иако су организатори упознати с тим, иако сам то неколико пута наглашавао, заказати сједницу Предсједништва СДС баш у том моменту када ја нисам у могућности присуствовати из наведених разлога, говори много.

Ипак, потребно је да вам се обратим, а пошто сам (не)свјесно онемогућен да присуствујем самој сједници, то чиним на овај начин.

Српска демократска странка као највећа опозициона партија требала је одавно да проведе процедуру избора кандидата за једну од појединачних функција за предстојеће изборе те да га што прије промовише и крене у кампању. ТО ДО ДАНАС НИЈЕ УРАЂЕНО.

Више пута сам сугерисао на неопходност раније кандидатуре и да ја, уколико бих био предложен, о евентуалној кандидатури могу размишљати до разумног времена, а које мислим да је одавно прошло.

Погрешно је и да о томе одлучује један или два човјека, па био то ја или било ко други.

Процедура одабира кандидата требало је да прође кроз Општинске и Градске одборе Српске демократске странке, што није учињено, а сада је за то касно.

Надам се да у Српској демократској странци ипак постоји план за побједу који ће промијенити ову лошу власт у Републици Српској. План којим ћемо грађанима понудити да нам повјере свој глас, али и створити у овом кратком периоду организацију која ће то испромовисати, али и сачувати изборну вољу грађана.

Поштовани чланови Предсједништва,

сматрам да предсједник странке већ дуго ствара предуслове и амбијент за своју кандидатуру на коју по мишљењу многих има право као предсједник. Његово легитимно право је да у том случају преузме одговорност и да у ту сврху искористи предуслове и унутарстраначке механизме који су створени по његовим замислима.

Све остало би, по мишљењу предсједника Српске демократске странке и једног дијела руководства, била подјела странке и опструкција. На прошлој сједници Предсједништва, предсједник СДС-а је предложио да до следеће сједнице, а која се управо данас одржава, размислим о повлачењу своје кандидатуре да не би дошло до подјеле у странци и прегласавања те да се предсједнику СДС-а омогући кандидатура.

Као рационалан човјек са много политичког и животног искуства желим предсједнику Српске демократске странке, који својом функцијом има право првог избора, успјешну кампању и да нас са својим личним оптимизмом доведе до побједе.”

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Ratio 09.06.2022. 06:12
    Kao racionalan čovjek ti si ono što su i mnogi u SDS-u - u dilu sa vlasti. Pusti svu ostalu priču...
  • Generic placeholder image
    Goran - odgovor 09.06.2022. 04:42
    Dragi Gorane,
    Svaki pametan covjek vidi i zna da su Mirko i Milorad proslost i da nista dobro vom narodu nisu donijeli. Sebi jesu: vile, stanove, auta, firme, novac ... zadnjih 30 godina u kontinuitetu. Zao mi je sto su jos cetiri godine izgubljene za narod, Republiku Srpsku i SDS.
    Istocno Novo Sarajevo je Mirkova slika i prilika. Proci ce kao i profa na izborima a onda ce se namjestiti u dom naroda ili ce napraviti vlast sa muslimanima i biti ministar. Naravno ako ga Mile ne preduhitri jer je jedino on veci izdajnik od Mirka.
    Laku noc Republiko Srpska
  • Generic placeholder image
    Miki 09.06.2022. 00:33
    Gospodin šarović nema nikakve šanse,,,,,glasaću za njega,,,,ali fula,,,,razočaran sam jer gubimo
  • Generic placeholder image
    Regoran 08.06.2022. 21:31
    Gospodin šarović gospodin al u....
  • Generic placeholder image
    Drago 08.06.2022. 21:15
    Šarović ne može pobjediti u svojoj mjesnoj zajednici. Čovjeka je pregazilo vrijeme. Miličević je pokazao da je veliki čovjek, a budućnost SDSa i Republike Srpske su ljudi koji cijene i znaju kako narod diše i koji vjeruju u Miličevića. Šarović je najveći neprijatelj i rušitelj svega naprednog u SDSu,
  • Generic placeholder image
    Goran 08.06.2022. 20:25
    Mislim da gospodin Sarovic ima velike sanse za ubjedljivu pobjedu
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    1h 49m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    14h 26m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    18h 14m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    23h 18m
    1
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    17h 58m
    0