Миличевић: СДС ће бити окосница и тачка окупљања свих опозиционих политичких партија, група и појединаца

11.06.2023. 17:02
1
ИЗВОР: katera.news

Милан Миличевић, новоизабрани предсједника Српске демократске странке, рекао је да ће ова странка бити окосница и тачка окупљања свих опозиционих политичких партија, група и појединаца који желе другачију и бољу Републику Српску.

-Дјеловаћемо бескомпромисно и без варијанти било какве кохабитације или нечег слично. Не због тога што желимо власт по сваку цијену, него зато што је стање у Републици Српској након 20 година власти СНСД јако лоше и забрињавајуће, економска ситуација је лоша, а страних инвестиција готова да и нема због негативне политичке ситуације - изјавио је Миличевић након одржане Изборне скупштине Српске демократске странке.

Он је поручио да ће политика СДС бити јасна и конструктивна, са нуђењем рјешења, приједлога закона и са много јасних и директних ставова.

- Нећемо се бавити пуком критком власти, већ ћемо активно нудити рјешења и већ смо то кренули радити са приједлозима нових законских рјешења.  Понудићемо рјешења за нови Изборни закон јер је постојећи стваран за оне који су спремни за крађу избора -  истакао је Миличевић.

У свом обраћању на Скупштини СДС-а, Миличевић је поручио да је Република Српска највећа побједа српског народа у другој половини XX вијека.

- Настала је у миру као израз потребе српског народа да се политички самоорганизује ради опстанка на вијековним огњиштима. Српска демократска странка, као једина политичка странка старија од Републике Српске, политички је артикулисала потребе српског народа и спровела његову плебисцитарну вољу да не пристане ни на једно силом или уцјеном, изнутра или извана, наметнуто рјешење. Република Српска, створена у миру, добила је међународно признање Општим оквирним споразумом за мир склопљеним у Дејтону – рекао је Миличевић.

Према његовим ријечима, на унутрашњем плану, опште стање у друштву је незадовољавајуће.

- Сви економски и друштвени трендови су негативни – образовни систем је сведен на хиперпродукцију диплома, здравствени систем је лош и комерцијализован, сиромаштво је у порасту због континуираног изостајања инвестиција и развојне политике као и непостојања социјалне политике, али и злоћудног утицаја криминала и корупције. Против таквог стања се морамо борити и ствари мијењати на боље – додао је он. 

Како је истакао, уз спољашњу угроженост, Република Српска је данас угрожена и изнутра.

То се  манифестује на сваког појединца и његов начин живота, преко породице, друштвених група и шире заједнице, на којима се преламају  сви ови декадентни токови – навео је Миличевић.

Подсјећамо, на данашњој Изборној скупштини, која је одржана у Бањалуци, вољом 347 делегата, од присутних 352Милан Миличевић је изабран за осмог по реду предсједника Српске демократске странке.

Изабран је и Главни одбор СДС-а.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  333 11.06.2023. 20:20
  Sds je pao na najnize grane od njenog osnivanja,vode je najveci kriminalci kojima je bitan samo licni interes,Cicko i ostali su unistili stranku.
Повезане вијести
Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Најчитаније
 • Слана бајадера
  16h 31m
  0
 • Злочин у Варварину
  16h 6m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  9h 8m
  1
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  8h 1m
  6
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  9h 22m
  0