Миличевић: СДС на изборима биљежи пад

20.11.2020. 22:21
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Нови-стари наченик општине Теслић и предсједник Главног одбора СДС, Милан Миличевић, изјавио је да је задовољан резултатима локалних избора само у неким срединама.

Међутим, није задовољан генерално резултатом кога је постигла странка.

За разлику од предсједника странке Мирка Шаровића, који је у изборној ноћи отворио шампањац, Миличевић је у јавност изашао с тачним, али суморним подацима за СДС.

– Рећи ћу нешто у медицинском жаргону. Да би пацијента могли да лијечите, пацијент мора да прихвати своју болест. Ако је он прихвати, онда имамо сарадњу и можемо напредовати. СДС мора сасвим рационално, истинито, на органима странке да анализира резултате ових избора. Ми то нисмо урадили као странка, дакле нисмо направили ваљану анализу изборних резултата ни 2016, ни 2018. Нисмо нашли узроке наших проблема и губитка тих избора. То сада не смије да се понови – рекао је Миличевић за Н1.

Он је нагласио да су одлични резултати СДС у Теслићу, Лопарама, Источној Илиџи, Модричи, Угљевику, Броду и у још неким локалним заједницама.

– Одлично је оно што се десило у Бијељини и Бањалуци. Али то није услов да можемо очекивати побједу опозиционих странака на изборима 2022. Уколико, наравно, не анализирамо оно гдје нисмо добри. Дакле, СДС у овом моменту, на основу до сада пристиглих резултата, има пад од 5,3 процента. То је истина, то су бројеви. Не треба манипулисати причом о томе како је 100.000 људи мање изашло на ове изборе. Да, јесте, али процентуално гледано, СДС је доживјела пад, а СНСД је задржао свој резултат, а мислим да је имао и благи раст – рекао је Миличевић.

Он је подсјетио да је СДС 2016. године, у односу на ДНС, имала предност за више од седам одсто, док је сада она пала на око три процента.

– То су озбљне анализе које треба да направимо. Ми смо у Бањалуци као странка на само четири одсто, имамо само једног одборника. Морамо да знамо и прихватимо да је, уз огроман успјех који је Љубиша Петровић направио у Бијељини, СДС у том граду јако лоше прошла. Странка Миће Мићића има више одборника и више процената него СДС у Бијељини. У Требињу, Вукановићева странка је, без инфраструктуре, добила 15 одсто, а СДС свега девет одсто. Нисмо ни имали кандидата у Мркоњић Граду, у Кнежеву – изјавио је Миличевић, болно отријезнивши све у СДС који славе изборну побједу и већ сада најављују да ће, на основу тога, промјене у Републици Српској бити настављене на општим изборима 2022. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 6m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 15m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 20m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    50m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 3m
    0