Miličević: SDS na izborima bilježi pad

20.11.2020. 22:21
0
IZVOR: Srpskainfo

Novi-stari načenik opštine Teslić i predsjednik Glavnog odbora SDS, Milan Miličević, izjavio je da je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora samo u nekim sredinama.

Međutim, nije zadovoljan generalno rezultatom koga je postigla stranka.

Za razliku od predsjednika stranke Mirka Šarovića, koji je u izbornoj noći otvorio šampanjac, Miličević je u javnost izašao s tačnim, ali sumornim podacima za SDS.

– Reći ću nešto u medicinskom žargonu. Da bi pacijenta mogli da liječite, pacijent mora da prihvati svoju bolest. Ako je on prihvati, onda imamo saradnju i možemo napredovati. SDS mora sasvim racionalno, istinito, na organima stranke da analizira rezultate ovih izbora. Mi to nismo uradili kao stranka, dakle nismo napravili valjanu analizu izbornih rezultata ni 2016, ni 2018. Nismo našli uzroke naših problema i gubitka tih izbora. To sada ne smije da se ponovi – rekao je Miličević za N1.

On je naglasio da su odlični rezultati SDS u Tesliću, Loparama, Istočnoj Ilidži, Modriči, Ugljeviku, Brodu i u još nekim lokalnim zajednicama.

– Odlično je ono što se desilo u Bijeljini i Banjaluci. Ali to nije uslov da možemo očekivati pobjedu opozicionih stranaka na izborima 2022. Ukoliko, naravno, ne analiziramo ono gdje nismo dobri. Dakle, SDS u ovom momentu, na osnovu do sada pristiglih rezultata, ima pad od 5,3 procenta. To je istina, to su brojevi. Ne treba manipulisati pričom o tome kako je 100.000 ljudi manje izašlo na ove izbore. Da, jeste, ali procentualno gledano, SDS je doživjela pad, a SNSD je zadržao svoj rezultat, a mislim da je imao i blagi rast – rekao je Miličević.

On je podsjetio da je SDS 2016. godine, u odnosu na DNS, imala prednost za više od sedam odsto, dok je sada ona pala na oko tri procenta.

– To su ozbljne analize koje treba da napravimo. Mi smo u Banjaluci kao stranka na samo četiri odsto, imamo samo jednog odbornika. Moramo da znamo i prihvatimo da je, uz ogroman uspjeh koji je Ljubiša Petrović napravio u Bijeljini, SDS u tom gradu jako loše prošla. Stranka Miće Mićića ima više odbornika i više procenata nego SDS u Bijeljini. U Trebinju, Vukanovićeva stranka je, bez infrastrukture, dobila 15 odsto, a SDS svega devet odsto. Nismo ni imali kandidata u Mrkonjić Gradu, u Kneževu – izjavio je Miličević, bolno otrijeznivši sve u SDS koji slave izbornu pobjedu i već sada najavljuju da će, na osnovu toga, promjene u Republici Srpskoj biti nastavljene na opštim izborima 2022. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Miličević: Riješili smo problem ličnih primanja naših zaposlenih u SDS-u Miličević: Riješili smo problem ličnih primanja naših zaposlenih u SDS-u
Pronađeno rješenje za plate radnika SDS-a Pronađeno rješenje za plate radnika SDS-a
Bodiroga na odavanju počasti za 3.267 ubijenih Srba u Kravici: SDS uvijek sa svojim narodom Bodiroga na odavanju počasti za 3.267 ubijenih Srba u Kravici: SDS uvijek sa svojim narodom
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    7h 5m
    0
  • Krađa u Palama
    5h 23m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    19h 42m
    2
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    23h 30m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    1h 50m
    0