Миличевић: Слобода се не може угушити и она ће поново завладати Републиком Српском

18.08.2023. 17:56
1
ИЗВОР: katera.news

Милан Миличевић, предсједник Српске демократксе странке, окарактерисао је данашње потписивање указа о проглашењу Закона о криминализацији клевете посљедњим стадијумом у процесу тоталитаризације Републике Српске и стварања диктатуре у којој се намеће једноумље.

- Криминализација клевете је најбољи показатељ страха и опасности коју власт осјећа јер је итекако свјесна катастрофалног стања у Републици Српској и негативног расположења које влада у народу. Страх од промјене власти у њиховим редовима је свеприсутан – објашњава Миличевић.

Миличевић наводи да, иако свјестан свега реченог, сматрао је да ће преовладати разум и да до потписивања овог диктаторског закона ипак неће доћи.

- Нажалост, очигледно да је разум у редовима власти већ одавно мисаона именица и умјесто да корачамо напријед, власт је одлучила да нас врати у најмрачније периоде европске историје – рекао је он и додао:

- Овим законом вођа себи омогућава да говори шта пожели, оптужује и затвара слободномислеће људе и медије, али ће исто тако, у маниру задње кукавице, покушати да забрани да истина о њему, криминалним радњама, малверзацијама власти и њихових сателита изађе на видјело.

Миличевић је подсјетио и да је српски народ од свог постанка носио ореол слободарског, као и да се у историји борио и против много већих и опаснијих изазова.

- Српска демократска странка, по цијену институционалног прогона од стране диктаторске власти, никада неће престати да говори истину јер је слобода говора један од основних идеолошких стубова Српске демократске странке и то ће и остати. Слобода се не може угушити и она ће поново завладати Републиком Српском – закључио је Миличевић.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Xxxx 19.08.2023. 10:42
  Kada bi vi dosli na vlast bili bi svi slobodni kao ptice na grani.
Повезане вијести
Дуњић: Нетранспарентно и нерационално трошење јавних средстава Дуњић: Нетранспарентно и нерационално трошење јавних средстава
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
Миличевић: За заједнички наступ на изборима са опозиционим странкама Миличевић: За заједнички наступ на изборима са опозиционим странкама
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  7h 51m
  0
 • На Јахорини ухапшен један од највећих бјегунаца у Европи
  3h 58m
  0
 • Марко Кубатлија од данас на челу Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ
  6h 5m
  8
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  7h 56m
  0
 • Нерегистрована возила крстаре сеоским путевима
  8h 3m
  1