Миличевић: Слобода се не може угушити и она ће поново завладати Републиком Српском

18.08.2023. 17:56
1
ИЗВОР: katera.news

Милан Миличевић, предсједник Српске демократксе странке, окарактерисао је данашње потписивање указа о проглашењу Закона о криминализацији клевете посљедњим стадијумом у процесу тоталитаризације Републике Српске и стварања диктатуре у којој се намеће једноумље.

- Криминализација клевете је најбољи показатељ страха и опасности коју власт осјећа јер је итекако свјесна катастрофалног стања у Републици Српској и негативног расположења које влада у народу. Страх од промјене власти у њиховим редовима је свеприсутан – објашњава Миличевић.

Миличевић наводи да, иако свјестан свега реченог, сматрао је да ће преовладати разум и да до потписивања овог диктаторског закона ипак неће доћи.

- Нажалост, очигледно да је разум у редовима власти већ одавно мисаона именица и умјесто да корачамо напријед, власт је одлучила да нас врати у најмрачније периоде европске историје – рекао је он и додао:

- Овим законом вођа себи омогућава да говори шта пожели, оптужује и затвара слободномислеће људе и медије, али ће исто тако, у маниру задње кукавице, покушати да забрани да истина о њему, криминалним радњама, малверзацијама власти и њихових сателита изађе на видјело.

Миличевић је подсјетио и да је српски народ од свог постанка носио ореол слободарског, као и да се у историји борио и против много већих и опаснијих изазова.

- Српска демократска странка, по цијену институционалног прогона од стране диктаторске власти, никада неће престати да говори истину јер је слобода говора један од основних идеолошких стубова Српске демократске странке и то ће и остати. Слобода се не може угушити и она ће поново завладати Републиком Српском – закључио је Миличевић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Xxxx 19.08.2023. 10:42
    Kada bi vi dosli na vlast bili bi svi slobodni kao ptice na grani.
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 52m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 36m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    12h 21m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 20m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    9h 26m
    0