Миличевић: Сретење је симбол борбе за слободу и правно уређену државу

15.02.2023. 12:44
0
ИЗВОР: katera.news

Вршилац дужност предсједника Српске демократске странке Милан Миличевић честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу и свим грађанима Дан државности.

- Сретење кроз историјски континуитет државе Србије представља симбол борбе српског народа за своје право на слободу и право на државу – навео је Миличевић.

Како је истакао, Србија се може поносити једном од најдужих историја уставности јер је српски народ створио државу и устав много раније него многе европске демократије.

- Слава српске државе која је створена у борби за самосталност нешто је чиме треба да се диче данашње генерације, а на нама, представницима друштвено-политичког живота је да његујемо нашу државност - поручио је Миличевић.

Он је рекао да су проблеми и изазови данашње Србије увелико другачији од оних из прве половине деветнаестог вијека.

- Србија је данас модерна и успјешна европска држава. Економски успјеси Србије последњих година су заиста изванредни. Сваки успјех државе Србије ми у Републици Српској посебно емотивно доживљавамо и срећни смо због доброг пута којим Србија данас корача. Стабилност Србије, како политичка тако и економска велика је подршка и Републици Српској – истакао је Миличевић у честитки предсједнику Србије Александру Вучићу.

Коментари 0
Повезане вијести
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Миличевић: Рачун СДС-а је угашен Миличевић: Рачун СДС-а је угашен
Миличевић: СДС жртвовао себе за Српску, а ви нисте спремни на то! Миличевић: СДС жртвовао себе за Српску, а ви нисте спремни на то!
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    6h 19m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    18h 19m
    6
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    19h 53m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    3h 48m
    0
  • Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
    21h 48m
    0