Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација

28.04.2024. 20:10
0
ИЗВОР: srna.rs

Средњошколски центар "Милутин Миланковић" из Милића је свеукупни побједник Међународне изложбе идеја, иновација и стваралаштва "Иност младих 2024", одржане у Бањалуци, на којој су учествовала 472 аутора из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Русије.

Презентовано је 400 експоната ученика основних и средњих школа, студената, иноватора и организација.

Ментор милићких средњошколаца професор Жељко Николић изјавио је Срни да су потврду сјајних резултата добили данас, те да се школа пријавила са 38 пројеката распоређених у три категорије - аутоматика, информатика и слободна тема.

Николић је истакао да је поносан на остварене резултате јер су дошли као плод великог труда, посвећености и неисцрпне креативности ученика.

Он је рекао да освајање златних, сребрних и бронзаних плакета, које ће ученицима бити уручене у мају, показује не само њихове изузетне способности, већ и висок квалитет образовања које пружа Средњошколски центар.

- С обзиром на то да смо прије скоро два мјесеца однијели побједу и на регионалном `Ап такмичењу` у Београду и освојили пут у Барселону, овај нови успјех представља још један велики корак напријед за нашу школу - нагласио је Николић.

Он је рекао да је, осим њега, на "Иносту младих" ученике пратио и професор Стефан Беровић, што је показатељ тимске снаге и ангажованости да једни друге подрже на путу ка успјеху.

Николић је навео да су међу пројектима који су освојили диплому са златном плакетом "Дневник мјерења шећера у крви" Владимира Ерића, "Артур - Туристички водич општине Милићи" Сергеја Калдесића и Владимира Ерића, "Покајање – краткометражни филм", "ТРАГ - краткометражни филм" и "Мозгалица Кидс" Оље Бабић, "Ха - Ха Холе" Николе Лазаревића.

Пројекти које су радили Ахмед Мухаремовић, Ивана Дурмић, Сергеј Калдесић, Стефан Маринковић и Дамјан Глишић освојили су диплому са сребрном плакетом, а пројекти Ахмеда Мухаремовића, Иване Дурмић и Александра Николића дипломе са бронзаном плакетом.

Николић вјерује да ће ученици Средњошколског центра "Милутин Миланковић" у будућности наставити да обарају рекорде и да ће са поносом представљати школу, не само на домаћем, већ и на међународном нивоу.

Манифестација "Иност младих 2024" одржана је у Бањалуци 23. и 24. априла.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву рођен један дјечак У Источном Сарајеву рођен један дјечак
Власеница очекује кошаркашки спектакл Власеница очекује кошаркашки спектакл
У Српску стигла дјеца са Косова и Метохије У Српску стигла дјеца са Косова и Метохије
Најчитаније
 • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
  2h 0m
  0
 • Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника
  21h 18m
  2
 • Шта је Србији потребно да са два бода прође даље?
  22h 36m
  0
 • Требињци уловили сома на Билећком језеру, дужине скоро два метра
  14h 53m
  2
 • Најбржи начин да расхладите аутомобил који је био паркиран на сунцу
  23h 16m
  0