Миљана и Софија шампионке БиХ у шаху

17.05.2022. 15:40
0
ИЗВОР: srna.rs

Из Омладинског шаховског клуба "9. јануар" из Фоче захвалили су свима који су им помогли да оду на 22. омладинско и кадетско првенство БиХ, на којем су Миљана Голубовић и Софија Мимић освојиле титуле првака и стекле право наступа на европском и свјетском првенству.

На такмичењу, које је недавно одржано у Неуму, Голубовићева је титулу освојила у конкуренцији до 18, а Мимићева до 14 година.

Фочанке су претходно освојиле и титуле шампиона Републике Српске.

Медаље из Неума, и то бронзаног сјаја, али ништа мање вриједне, донијеле су Анђела Ивановић до 16 и Ирина Мимић до осам година, тако да је клуб из Фоче освојио укупно четири одличја на Првенству БиХ, што је сјајан резултат.

Из Клуба "9. јануар" истакли су да је ово први пут да имају првака, односно прваке БиХ, тако да сваке године помијерају границу достигнућа овог клуба.

Млади шахисти из Републике Српске показали су највише знања на овом такмичењу, па ће од 24 мјеста предвиђена за представнике БиХ на свјетским и европским кадетским првенствима ове године, 17 припасти представницима Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Сара Ћирковић иде по нову медаљу Сара Ћирковић иде по нову медаљу
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 5m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 23m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 50m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 38m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 59m
    0