Мини ће се производити и у Кини

06.12.2019. 18:15
0
ИЗВОР: Независне

Минијев патрон, BMW група, потврдила је да је договорила отварање нове фабрике у Кини, управо за британског произвођача аутомобила.

BMW улази у заједнички подухват са Great Wallom, па ће нова производна локација у Кини бити дом како за Минијеве моделе, тако и за оне које ће склапати Great Wall.

Ново постројење требало би да има капацитет склапања 160.000 возила на годишњем нивоу, а план је да се отвори 2022. године. Према првим информацијама BMW и Great Wall ће уложити око 650 милиона евра за стварање нове фабрике.

Циљ је да се у овом погону склапају како конвенционални тако и електрични аутомобили, а сам BMW најављује чак 12 електрификованих модела за кинеско тржиште до 2023. године.

Управа Минија истиче да је отварање нове фабрике у Кини огроман корак за ту марку, као и да је то тржиште од велике важности за будућност британског произвођача.

С друге стране, медији на Острву звуче помало уплашено за будућност Минија. Велики облак сумње надвио се над британском аутомобилском индустријом у виду Брексита, стога и реална бојазан представника седме силе да би BMW могао у блиској будућности да премести комплетну производњу ове марке ван Велике Британије.

Ипак, руководство BMW групе истиче да ће Каули у Британији остати "дом Минија".

Коментари 0
Повезане вијести
Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети
У марту 9.023 возила регистрована први пут У марту 9.023 возила регистрована први пут
Која генерација највише „дивља“ по путу? Која генерација највише „дивља“ по путу?
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    11h 40m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    23h 13m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    22h 54m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    9h 54m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    7h 44m
    0